Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pēc "PNB Bankas" darbības apturēšanas: Rēzeknei bankā palikuši 60 000 eiro

© Pixabay

Rēzeknes pilsētai "PNB bankā" palikuši vairāk nekā 60 000 eiro, pastāstīja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S).

Domes priekšsēdētājs atzīst, ka pašvaldībai situācija nav patīkama, jo konts "PNB bankā" atvērts tādēļ, ka banka piedāvāja zemas komisijas maksas, kas bija izdevīgi pensionāriem, maksājot nekustamā īpašuma nodokli un citiem maksājumiem.

"Sašutums ir par to, ka valsts institūcijas pašvaldības laikus nebrīdina par iespējamajiem riskiem banku sektorā. Neskatoties uz to, mēs paši uzmanīgi sekojam līdzi izmaiņām. Līdzko uzkrājās lielāka summa, to vienmēr pārskaitījām un šajā bankā naudu neuzglabājām. Pirms pāris dienām runājām, ka arī šī summa būtu jāpārskaita, bet nepaguvām. Arī savām kapitālsabiedrībām esam uzdevuši šīs bankas kontos neuzglabāt vairāk par 100 000 eiro," sacīja Bartaševičs.

Domes priekšsēdētājs atzina, ka bankas darbības apturēšana atstās ietekmi gan uz pilsētas, gan valsts ekonomiku, jo bez darba paliks vairāki simti cilvēku.

"Jau šorīt Rēzeknē "PNB bankas" filiāle bija slēgta un izlikts paziņojums par telpu iznomāšanu," situāciju komentēja Bartaševičs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā