Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Arī Zemgalē deg! Salas novadā aizdedzies Gargrodes purvs

© f64

Vakar Salas novadā aizdedzies Gargrodes purvs, raksta portāls “Radio1.lv”.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis portālam apstiprināja, ka ugunsnelaime izpletusies 10 hektāru platībā, taču par laimi tuvumā nav apdzīvotu vietu un dūmi neapdraud iedzīvotājus.

Kūdras ieguves uzņēmuma SIA “Gardgrode” īpašnieks Gunārs Cankalis portālam "Radio1.lv" pastāstīja, ka ugunsnelaime izcēlusies vakar ap diviem dienā, taču nav skārusi uzņēmuma ražošanas teritoriju.

"Ugunsgrēks vēl nav ierobežots, tā platība ir no 20 līdz 30 hektāriem. Deg gan mežs, gan purvs. Uz vietas ir gan VMD darbinieki, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) un zemessargi," sacīja Valsts meža dienesta (VMD) meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš piebilda, ka pagaidām ugunsgrēka dzēšanā helikopteri palīgā nav nākuši, bet liesmas tiek dzēstas ar operatīvo dienestu rīcībā esošo tehniku.

Pēc Jaunķiķa teiktā, nav pilnīgas skaidrības par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem, taču arī šajā situācijā nav izslēgta neuzmanīga rīcība ar uguni.

Ugunsgrēks notiek Gargrodes purva lieguma teritorijā.