Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Māte stāsta briesmīgus atgadījumus, kas notikuši bērnudārzā Ozolniekos

© pixabay.com

"Kad bērna uzvedība kļuva nesaprotama, bērns kļuva nervzos, raudulīgs, nesaprotamas skumjas, pilnīgs protests un histērijas ieejot dārziņā, protams sāku pievērst tam padziļinātu uzmanību - kas tur notiek!" internetā raksta kāda māmiņa ar notiušo bērnudārzā Ozolnieku novadā.

"Fakts paliek fakts, kāda cita bērna mamma apliecina, ka audzinātāja izved bērnu garderobē un tur atsāj vienu bez uzraudzības! Sākotnēji audzinātāja melo - kad apstiprinas fakts, ka kāda cita mamma redzēja - audzinātājai atbildes uz to nav. Izrādās par šo faktu zin vēl kāds pieaugušais kas ir bērnudārza darbinieks - bet klusē! Vadītājas rīcība šajā situācijā - sākotnēji kā parasti - bērni melo, bērni izdomā, vecāki piekasīgi! Šoreiz nācās vadībai atzīt ka rīkojušies slikti, jo kāda cita mamma bija to apliecinājusi!

Un tad, kas zem tā visa dziļāk, jo protams pēc šādiem audzinātāju patvaļīgiem soda mēriem pret bērniem, pievēršu stingru uzmanību. Vadītāja bez vecāku atļaujas ved bērnus savā kabinētā, mistiskas pāarunas ar bērnu, tad vēl ir bijušas frāzes, ka aizslēgs druvis un nelaidīs āra! Rezultāts - bērnam par to histērija, bailes, nevēlēšanās doties uz dārziņu.Vadītāja par to klusēja, runāja tad kad to pastāstija bērns!

Vēl kāda cita situācija - kad vedot bērnu uz dārziņu, pa grupas logu redzu (citā grupā), stāv puisītis un raud, lācītis rokā, - audzinātāja rausta aiz pleca bērnu un saka ''aizver muti'' (divgadnieku grupiņā).

Cita situācija - audzinātājas nevar pastāstīt, kad bērns guvis kādus savainojumus, nekad pašas nepasaka, tas spilgti izpaužas bērnu laukumā, kur audzinātājas bērnus nepieskata, jo ir aizņemtas ar personīgu lietu runāšanu stāvot aplītī, bērniem ir uzgrieztas muguras, un tai pat laikā neredz ka aiz muguras bērni kaujas.

Interesantas lietas bērns stāsta - audzinātāja liek stāvēt pie staba grupas vidū, un citam bērnam liek iet stāvēt toletē!To ka bērniem liek sēdēt tolētē par nepaklausību, ir teikusi arī cita mamma, ka bērns par tādu lietu stāstijis. Protams audzinātājas taču visu noliedz.

Tad kā tas nākas - ka divi dažādi bērni izdomā vienu un to pašu pasaciņu? Audzinātāja apgalvo ka bērni visu melo un izdomā!

Vēl kāda cita situaciija - bērns sudzas ka audzinātāja visu laiku skaļi kliedz!
Bērnu raustīšanu un purināšanu aiz rokas vai pleca, to esmu vairākkārt novērojusi, teikusi, bet vait tad kādam tas rūp? Vai tad kāds to ņem vērā?
Vadītāja vēl atļaujas uzbrukt vecākiem, sakot ka vecāki esot pārāk emocionāli, un pārāk asi reaģējot, un ka neesot pamata satraukties, ka bērni melojot!
Tas ka šajā bērnudārzā notiek reāls bardaks un pārkāpumi, par to vadītāja vaino bērnus un bērnu vecākus!

Bet pretenzijas no vecākiem notušē un slēpj izmantojot perfektu psiholoģisko pieeju - uztaisa beigās visu tā, ka vecāki vainīgi, bērns vainīgs un tad vēl uzsver ka mājās drošivien viss nēesot kārtībā utt... Un tas, ka bērnam ir iestāstīts ka mammai neko nevar teikt - tas nu ir skaidrs, jo uzdodot bērnam jautājumu kā klājas dārziņā, kā patīk audzinātāja - bērns nolaiž acu skatienu, paliek tramīgs, sejā bailes, un novēršas no tēmas.

Pat domāt negribas ar kādām metodēm audzinātājas to iestāsta bērniem, ka mammām neko nevar teikt. Pēdējais piliens - tas ka bērns sāk sūdzētie ka audznātāja spiež pirkstus ka rociņa ļoti sāp, pēc tam par to tiek ziņots vadītājai, vadītāja pēc tam uzbrūk bērna vecākiem sakot ka bērns melo! Rezultātā - bērnam stress, un bērns pieslapina gultu naktī, ko jau nav darījis no divu gadu vecuma!"

Avots: sudzibas.lv