LTRK: Valdība nav izmantojusi visas iespējas budžeta veidošanai

Valdībai bija iespējas izveidot valsts budžetu, izvērtējot valsts funkcijas, modelējot nodokļus, veidojot plānu, taču diemžēl šīs iespējas atkal nav izmantotas.

To, komentējot Saeimas pieņemtos nodokļu politiku regulējošos likumus, biznesa informācijas portālam "Nozare.lv" teica Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende.

"Valsts budžets atkal ir kaut kā "sapačkāts", un vienā naktī kaut kādi nodokļi no "Excel" tabulām ir izrauti, tāpēc izmaiņas nodokļu likumdošanā nav iespējams komentēt," sacīja Jaunzeme-Grende.

Viņa teica, ka pēc 2010.gada valsts budžeta pieņemšanas Saeimā LTRK atkal dosies pie valdības un atkal runās

par tiem ieteikumiem, kuri jau ir sniegti. "Es zinu, ka Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrija ir tikusi diezgan tālu ar valsts kopīgo plānu, Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi atveseļošanas plānu. To visu var skatīt, analizēt un vienreiz pieņemt. Var citā kvalitātē izvērtēt valsts funkcijas. To visu var darīt, jo nekas nav nokavēts," sacīja Jaunzeme-Grende.

Viņa uzsver, ka sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem ir runāts par to, ka gadījumā, ja valstī tiek uzrādīts labs progress ieņēmumu iekasēšanā, var mainīt atpakaļ nodokļus.

"Valdībai atkal ir jāapņemas darīt labāk nekā līdz šim. Es saprotu, ka partijām koalīcijā ir jāapspriežas, lai nonāktu pie kāda lēmuma, bet nevar būt tā, ka koalīcijas sadarbības padome ir vienīgā lēmēja. Finālā sanāk tā, ka Ministru kabinets un Saeima kļūst par marionetēm. Līdz lēmumam ir jānonāk kopīgā darbā, iesaistot sabiedrību," uzsver Jaunzeme-Grende.