Arodbiedrību piketa dalībnieki pie Saeimas sāk izklīst

© nra.lv

Pusotru stundu pēc piketa sākšanās pie Saeimas arodbiedrību pārstāvji un viņu atbalstītāji, kas bija sapulcējušies pie Saeimas ēkas, sāk izklīst.

Vairāki no viņiem plāno doties uz valdības ēku, citi uz dažādām sanāksmēm, pastāstīja aģentūras LETA aptaujātie piketētāji.

Policijas darbinieki joprojām paliek Saeimas tuvumā un rūpīgi turpina uzraudzīt kārtību.

Kā novēroja aģentūra LETA, drošības dienesta darbinieki jau piketa laikā bija ''iefiltrējušies'' protestētāju pulkā, rūpīgi vērojot un fiksējot notiekošo. Netālu no notikuma vietas uz Jēkaba ielas, blakus protesta akcijas norises vietai, atradās arī kāds drošības iestādes darbinieks ar suni.

Pie Saeimas pašlaik ir palikuši daži desmiti cilvēku, neskaitot policijas darbiniekus.

LETA jau vēstīja, ka vairāk nekā stundu pēc protesta akcijas sākšanās piketētāju skaits pie Saeimas nebija sasniedzis pat tūkstoti.

Piketētāji bija klusi un neizrādīja īpašas aktivitātes, tie mierīgi stāvēja ar plakātiem un klausījās arodbiedrību pārstāvju runas megafonā. Kā pirmais uzstājās Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, kurš pateicās visiem atbalstītājiem un ikvienam, kurš atnācis uz protesta akciju, kā arī policistiem, kuri notikuma vietā nodrošina kārtību.

Svarīgākais