Valdība lems par vairāk nekā miljons latu piešķiršanu plūdu seku likvidēšanai

Valdība šodien lems par vairāk nekā miljons latu piešķiršanu plūdu seku likvidēšanai, liecina Ministru kabineta sēdes darba kārtība.

Visvairāk līdzekļu - 1 040 394 latus - plānots piešķirt Satiksmes ministrijai, lai kompensētu izdevumus, kas saistīti ar 2013.gada pavasara plūdu un palu izraisīto seku valsts satiksmes infrastruktūrai novēršanu. 1 005 485 lati nepieciešami valsts autoceļu ārkārtas uzturēšanas darbu apmaksai, bet 34 909 lati dzelzceļa ārkārtas uzturēšanas darbu apmaksai.

Aizsardzības ministrijai, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, plānots piešķirt 3285 latus, lai kompensētu plūdu prevencijas un plūdu seku likvidēšanas pasākumos izmantotos resursus.

Savukārt Veselībai ministrijai - 27 610 latus, no kuriem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam - 25 960 latus, bet Valsts tiesu medicīniskās ekspertīzes centram - 1 650 latus.

Šie līdzekļi paredzēti, lai veiktu neatliekamās medicīniskās brigādes dislokāciju telpu Pļaviņu pilsētā remontu par 20 200 latu, applūdušo mēbeļu un saimnieciskā aprīkojuma atjaunošanu par 3 460 latiem, applūdušo medicīnisko materiālu un aprīkojuma daļēju atjaunošanu par 2 300 latu.

Savukārt Valsts tiesu medicīniskās ekspertīzes centram nepieciešami līdzekļi, lai atjaunotu Ekspertīzes un izpētes departamenta Zemgales reģionālās nodaļas, kas atrodas Pļaviņās, applūdušās mēbeles, inventāru un datortehniku.