Nacionālā apvienība pagaidām nav lēmusi, ko virzīt VARAM parlamentārā sekretāra amatam

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-'Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pagaidām nav lēmusi par to, ko tā varētu virzīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārā sekretāra amatam.

Kā aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, pagaidām nacionālā apvienība vasaras laikā plāno tikties ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP), lai runātu par vairākiem jautājumiem un arī par nākamo parlamentāro sekretāru.

Pašreizējam VARAM parlamentārajam sekretāram Eināram Cilinskim (VL-TB/LNNK) pēdējā diena šajā amatā būs 1.jūlijs, atgādina Sprūdža preses sekretāre Maija Pētermane. Viņa pieļāva, ka nacionālās apvienības un Sprūdža tikšanās varētu notikt jūlijā.

Kā ziņots, Cilinskis nolēmis atstāt VARAM parlamentārā sekretāra amatu. Cilinskis aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka ir pārāk sarežģīti apvienot frakcijas vadītāja un parlamentārā sekretāra pienākumus, turklāt turpmāk vēl būs jāstrādā pie Satversmes preambulas veidošanas. Nacionālās apvienības biedri sen esot mudinājuši Cilinski uz šādu soli. Cilinskis norādīja, ka šī amata atstāšana jau tika plānota pirms kāda laika.

Jaunā VARAM parlamentārā sekretāra izvēle ir nacionālās apvienības kompetencē, aģentūru LETA iepriekš informēja Pētermane.

Svarīgākais