Latvijas diplomātisko misiju vadītāji šogad decembrī nepulcēsies ikgadējā sanāksmē Rīgā

Šogad decembrī pretēji ierastajai praksei nenotiks Latvijas diplomātisko misiju vadītāju sanāksme Rīgā.

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Rets Plēsums aģentūrai LETA skaidroja, ka Latvijas pārstāvniecību vadītāju ārvalstīs sanāksme notikusi jau šogad augustā, tādēļ decembrī tāda vairs nenotiks.

Lēmums Latvijas vēstnieku sanāksmi šogad organizēt augustā, nevis decembrī pieņemts "iekšējo diskusiju rezultātā" un daļēji arī taupības režīma dēļ.

Pēc Plēsuma teiktā, tā kā daudzi Latvijas vēstnieki vasarā izmanto ikgadējo atvaļinājumu, tad arī sanāksme tiek rīkota laikā, kad viņi brauc uz Rīgu. ĀM preses sekretārs atzina, ka "zināmā mērā" lēmums saistīts arī ar pastāvošo taupības režīmu.

Piemēram, šogad augustā notikusī Latvijas diplomātisko misiju vadītāju darba sanāksme notika tikai vienu dienu, bet pērn decembrī - trīs dienas. Minētās sanāksmes tika organizētas ministrijas telpās, bet iepriekš šim nolūkam tika īrētas citas telpas, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Latvijā

Valsts finansiālās iespējas nevar būt vienīgais kritērijs, izlemjot jautājumus, kas saistīti ar sabiedrības trūcīgākās daļas pamatvajadzību nodrošināšanu, tostarp izšķiroties par pārtikas paku atbalsta samazināšanu, aģentūrai LETA pauda tiesībsargs Juris Jansons