Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Jelgavas domes priekšsēdētāja amatā pārliecinoši ievēl Andri Rāviņu

© F64 Photo Agency

Šodien Jelgavas pilsētas jaunā sasaukuma domes sēdē pārliecinoši par domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Andris Rāviņš (ZZS).Par Rāviņu nobalsoja 13, pret - divi deputāti.

Kā ziņots, Jelgavas domē atkārtoti ievēlēti visi seši kandidējušie līdzšinējie deputāti un pārsvarā saglabājas līdzšinējās varas pozīcijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie rezultāti.

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Jelgavas domē ievēlēti visi pieci līdzšinējie deputāti - Andris Rāviņš, Vilis Ļevčenko, Mintauts Buškevics, Dace Olte un Andrejs Garančs, un viņus papildinājusi Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrības integrācijas pārvaldes vadītāja un Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Zemgales reģiona koordinatore Rita Vectirāne.

"Vienotība" Jelgavas domē saglabā līdzšinējās divas vietas, un atkārtoti ir ievēlēts tagadējais Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis, bet savulaik korupcijas apsūdzības dēļ no "Jaunā laika" izslēgtā Jelgavas slimnīcas vadītāja Andra Ķipura vietā otrajā "Vienotības" vietā ievēlēts "Latvijas Valsts ceļu" valdes loceklis Jānis Lange.

Bez izmaiņām divās vietās atkārtoti ir ievēlēti "Reģionu alianses" (RA) deputāti - Dainis Liepiņš un Saulvedis Šalajevs, kas iepriekš bija ievēlēti no LPP/LC.

Par vienu vietu mainījušies apvienības "Saskaņas centrs" (SC) un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) spēku samēri par labu VL-TB/LNNK.

Agrākās vienas vietas vietā VL-TB/LNNK Jelgavas domē tagad būs divas vietas, no kurām vienā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais deputāts un AS "Citadele" filiāles pārvaldnieks Jurijs Strods, un viņu papildina uzņēmējs un VL-TB/LNNK Jelgavas nodaļas līdzpriekšsēdētājs Roberts Šlegelmilhs.

Pilnībā Jelgavas pilsētas domē nomainās SC deputātu sastāvs, kura līdzšinējie deputāti vairs nekandidēja un kurš sarucis par vienu vietu - līdz trim deputātu vietām.

Kā ziņots, SC domē pārstāvēs "Rīgas Centrāltirgus" marketinga vadītājs Ivars Jakovels, SIA "Būvobjekts" projektu vadītājs un bijušais Saeimas deputāts Valentīns Grigorjevs un SIA "Coffee Grand" valdes priekšsēdētājs Sergejs Stoļarovs.

Vēlēšanu provizoriskie rezultāti liecina, ka ar dažām izmaiņām kopumā Jelgavas pilsētas domē saglabāsies līdzšinējie spēku samēri un dome varēs turpināt sākto kursu, aģentūrai LETA pauda līdzšinējais pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Viņu apmierina tas, ka ZZS ieguvusi par vienu deputāta vietu vairāk nekā līdzšinējā domē, un arī citu partiju rezultāti liecinot par vēlētāju stabilitāti Jelgavā.