Sapulcē pie Liepājas domes plāno protestēt pret Liepājas partijas un SC koalīciju

Nākamnedēļ, 19.jūnijā, kad notiks pirmā jaunievēlētās Liepājas domes sēde, trīs liepājnieki pie domes ēkas plāno rīkot protesta akciju pret Liepājas partijas un apvienības "Saskaņas centrs" (SC) koalīciju, "Rietumu Radio" informēja viens no pasākuma rīkotājiem Viktors Birze.

Viņš atzina, ka pie pašvaldības iecerētās protesta akcijas jeb, kā rīkotāji to nodēvējuši, sapulces mērķis ir protestēt pret SC nākšanu pie varas Liepājā. "Nav pieļaujams, ka Liepāja pievienojas to pilsētu pulkam, kur pie varas ir promaskaviskais SC ar Juriju Hadaroviču priekšgalā, kura reputācija ir apšaubāma," sacīja Birze.

Viņš informēja, ka šonedēļ pašvaldībā iesniegts sapulces "Par godīgu varu Liepājā, bez viltus un cinisma" pieteikums, bet atbilde no pašvaldības vēl neesot saņemta. Sapulces pieteikumu bez Birzes parakstījis arī Guntars Landmanis un Raimonds Bitenieks.

Kā atzina Birze, viņam nav pārliecības, ka pašvaldība atļaus šo pasākumu rīkot. "Neatkarīgi no tā, vai atļauja tiks dota vai nē, liepājnieki, kuri nav apmierināti ar notiekošo, var ierasties pie Liepājas domes un paust savu nostāju," sacīja Birze, norādot, ka nevienam nav aizliegts piedalīties arī Liepājas domes sēdē. Viņš uzskata, ka joprojām ir iespējams koalīciju veidot Liepājas partijai un Reformu partijai, aiz borta atstājot SC.

Sapulci iecerēts rīkot 19.jūnijā no plkst.10.30 līdz 12. Tiek plānots, ka pasākumā piedalīsies 50 dalībnieku.

Latvijā

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) aicina veidot ilgtspējīgu atbalsta programmu ārvalstu kino uzņemšanai Latvijā, tā stiprinot vietējās kino nozares attīstību un piesaistot investīcijas, aģentūru LETA informēja partijā.

Svarīgākais