Izveidota darba grupa, kas izstrādās priekšlikumus valsts amatpersonu dāvanu novērtēšanai

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) izdevis rīkojumu par darba grupas izveidi, kuras uzdevums būs izstrādāt priekšlikumus valsts augstākajām amatpersonām pasniegto dāvanu novērtēšanai.

Darba grupai līdz šā gada 31.decembrim ir jāizstrādā priekšlikumi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" ietvertā dāvanu pieņemšanas, valsts amatpersonu pieņemto dāvanu uzskaites, novērtēšanas un izmantošanas regulējuma pilnveidei. Pēc tam, kad šie priekšlikumi tiks atbalstīti Ministru kabinetā, darba grupai būs jāizstrādā nepieciešamie normatīvo aktu projekti.

Saskaņā ar premjera rīkojumu darba grupas vadītāja ir Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietniece Solveiga Līce. Darba grupā uzaicināti darboties arī pārstāvji no ministrijām, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Saeimas.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 21.maijā atbalstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sagatavoto noteikumu projektu par kārtību, kādā reģistrējamas, novērtējamas, izmantojamas un izpērkamas gan dāvanas, ko pieņēmušas valsts amatpersonas, pildot savus amata pienākumus, gan diplomātiskās dāvanas, ko saņēmušas augstākās amatpersonas un to laulātie.

Saskaņojot šo noteikumu projektu, tika identificēti arī vairāki problēmjautājumi, kuru risināšanai nepieciešams padziļināts normatīvā regulējuma un prakses izvērtējums. Tāpēc pieņemts lēmums par darba grupas izveidi, kas nepieciešamības gadījumā precizētu dāvanu un diplomātisko dāvanu definīciju, nodrošinātu vienotu dāvanu novērtēšanas praksi, kā arī izstrādātu dāvanu novērtēšanas apstrīdēšanas iespēju un kārtību, noteiktu dāvanu novērtēšanas procesa maksimālo termiņu un izstrādātu vienotu dāvanu novērtēšanas akta veidlapu.

Svarīgākais