CVK saņēmusi vēl vairākas sūdzības par pašvaldību vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir saņēmusi vēl vairākas sūdzības par Daugavpils domes vēlēšanu rezultātiem, vienu sūdzību par Jūrmalas domes vēlēšanu rezultātiem un vienu sūdzību par Jelgavas domes vēlēšanu rezultātiem, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Saraksta "Mūsu partija", "Reformu partija" deputātu kandidāte Daugavpils pilsētas domes vēlēšanās un politiskās organizācijas "Mūsu partija" priekšsēdētāja Līvija Jankovska iesniegtajā sūdzībā lūdz atcelt visu Daugavpils vēlēšanu iecirkņu rezultātus, kā arī Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par Daugavpils pilsētas domes vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu.

Daugavpilī saņemtas arī divas sūdzības ar līdzīgu saturu, ko iesnieguši politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) deputātu kandidāti Daugavpils domes vēlēšanām Osvalds Kundziņš un Nikolajs Ignatjevs. Viņi lūdz pārskaitīt visu vēlēšanu iecirkņu vēlēšanu zīmes, jo uzskata, ka Daugavpils pilsētā vēlēšanu organizēšanā, balsu skaitīšanā un vēlēšanu rezultātu aprēķināšanā ir pieļauti pārkāpumi, kas ietekmēja domes deputātu vietu sadali.

Politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" deputātu kandidāts Jūrmalas domes vēlēšanās Boriss Doņņikovs iesniegtajā sūdzībā lūdz atcelt vēlēšanu rezultātus vairākos Jūrmalas pilsētas vēlēšanu iecirkņos, kur bija fiksēts gadījums, kad kāds vēlētājs nebija varējis piedalīties vēlēšanās, jo viņa paraksta ailē jau bija paraksts par dalību vēlēšanās, kā arī sūdzības iesniedzēja rīcībā ir informācija par vairākiem gadījumiem, kad vēlētājiem nebija iespējas nobalsot savā atrašanās vietā.

Politiskās partijas "Alternative" kandidātu saraksta Jelgavā iesniedzēja Iveta Silionova savā sūdzībā lūdz izsludināt atkārtotas vēlēšanas Jelgavas pilsētā. Sūdzībā nav minēti konkrēti fakti, bet izteikts viedoklis, ka, "pamatojoties uz novērotāju sniegto informāciju, vēlēšanu rezultāti neatspoguļo reālo balsojumu un ir uzskatāmi par neobjektīviem, līdz ar to nelikumīgiem".

CVK sēde, kurā plānots izskatīt šodien saņemtās sūdzības par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem notiks pirmdien, 10.jūnijā, plkst.16.

Jau vēstīts, ka CVK 6.jūnija sēdē noraidīja septiņas saņemtās sūdzības saistībā ar vēlēšanu rezultātiem, tajā skaitā arī par Salaspils gadījumu, kad vēlēšanu kastē tika atrastas neapzīmogotas aploksnes.

Kā ziņots, 1.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās ir piedalījušies 686 097 vēlētāji jeb 45,85% no kopējā balsstiesīgo skaita, liecina CVK informācija.

Līdz ar to šogad pašvaldību vēlēšanas ir kļuvušas par vismazāk apmeklētajām Latvijas pašvaldību vēlēšanām šajā tūkstošgadē.

Aktīvākie vēlētāji šogad bija Rīgā, kur kopumā nobalsojuši 229 910 vēlētāji jeb 55,54% no balsstiesīgajiem rīdziniekiem.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.