Broka: Opozīcija nav dāvana bezdarbībai

Opozīcija nav dāvana bezdarbībai un opozīcijā esošajiem politiskajiem spēkiem tāpat ir aktīvi jāstrādā, aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) mēra amata kandidāte Baiba Broka.

Viņa norādīja, ka nacionālā apvienība ir ļoti priecīga par Rīgas domes vēlēšanu rezultātiem, kuri ir labāki nekā sākotnēji cerēts. "Uzskatām, ka esam pareizi rīkojušies, startējot kopā kā nacionālā apvienība," uzsvēra Broka.

Viņa bilda, ka rīdzinieki nacionālajai apvienībai devuši nozīmīgu mandātu, kas uzliek pienākumu strādāt un censties realizēt kaut vai daļu no solījumiem. "Opozīcija jau nav dāvana bezdarbībai. Man liekas, ka esot opozīcijā tāpat ir aktīvi jāstrādā, ir jāpiedāvā savi risinājumi, lēmumi, argumentējot un pārliecinot koalīciju. Es domāju, ka virkni jautājumu būs iespējams atrisināt."

Taujāta, vai lolo cerību, ka pozīcija ļaus risināt nacionālai apvienībai kādus jautājumus, Broka sacīja: "Ko nozīmē ļaus vai neļaus? Likums paredz kārtību, kādā tiek pieņemti lēmumi Rīgas domē. Es domāju, ka, ja ir piedāvāti saimnieciski racionāli lēmumi, kas būtu rīdzinieku interesēs, jābūt gana fundamentāliem argumentiem, lai tos noraidītu. Tāpat, ja nāk no koalīcijas piedāvājumi risinājumiem, kas atbilst arī mūsu redzējumam, arī tos mēs atbalstīsim."

Tāpat Broka domā, ka nacionālās apvienības sadarbība opozīcijā ar "Vienotību" būs auglīga un veiksmīga, par ko liecinājis arī priekšvēlēšanu laiks.

Broka ir apņēmusies Rīgas domē strādāt visus četrus gadus. "Šobrīd man ir tā apņēmība, ka es piekritu strādāt četrus gadus. Uz šo dienu šajos plānos nekas nav mainījies. Bet, protams, dzīve ir dzīve. Kaut kas var personīgā dzīvē mainīties, bet man ir pilna apņēmība četrus gadus strādāt."

Pati Broka vēlēšanās saņēmusi ievērojamu plusa atzīmju skaitu. Plusu Brokai likuši 21 566 vēlētāji, bet viņas uzvārdu svītrojuši 697 pilsoņi.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība "Saskaņas centrs"/"Gods kalpot Rīgai" (SC/GKR), aģentūrai LETA apliecināja Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Vēlēšanās noteikto 5% barjeru pārvarējusi un domē iekļuvusi arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija "Vienotība", kas ieguvušas attiecīgi 12 un deviņas vietas.

SC/GKR Rīgā ieguvusi 58,54% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK - 17,86% un "Vienotība" - 14,13%.

Citi politiskie spēki 5% barjeru nav pārvarējuši.

Nacionālo apvienību domē pārstāvēs Broka, Aleksandrs Kiršteins, Andris Vilks, Nauris Puntulis, Dainis Locis, Kārlis Dombrovskis, Ģirts Lapiņš, Jānis Atis Krūmiņš, Ritvars Jansons, Andris Pārups, Ieva Holma un Andris Lācis.

Svarīgākais