Dagdas novadā pa pieciem deputātu mandātiem tiek ZZS un Latgales partijai

Pašreizējā Dagdas novada domes priekšsēdētāja Viktora Stikuta pārstāvētais politiskais spēks "Latgales partija" jaunajā domes sasaukumā ieguvis piecas no 15 vietām, tikpat daudz mandātu saņēmusi arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publicētie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Par "Latgales partiju" Dagdas novadā nobalsojuši 30,85%, par ZZS - 30,19%. "Saskaņas centrs" saņēmis 19,91% vēlētāju atbalstu, tādējādi iegūstot trīs mandātus, bet 13,17% nobalsojuši par partiju "Vienoti Latvijai", kas ieguvusi divas vietas jaunajā domes sasaukumā.

Par Attīstības partiju balsojuši 2,79%, bet par Kristīgi demokrātisko savienību - 2,17%, tādējādi šie abi politiskie spēki nav guvuši pārstāvniecību jaunajā Dagdas novada domes sasaukumā.

No Latgales partijas Dagdas novadā ievēlēts pašreizējais domes vadītājs Stikuts, kā arī Olga Golube, Aivars Trūlis, Edgars Tjarve un Andris Badūns.

No ZZS saraksta ievēlēti Sandra Viškure, Anatols Viškurs, Viktors Krūmiņš, Aivars Platacis, Maija Ļevkova.

No "Saskaņas centra" saraksta ievēlēti Raitis Azins, Inese Plesņa un Aivars Arnicāns, savukārt no partijas "Vienoti Latvijai" jaunajā domes sasaukumā iekļuvuši Raimonds Nipers un Aldis Beitāns.

Dagdas novadā vēlēšanās piedalījās 43,35% balsstiesīgie.

Līdzšinējā sasaukumā no 15 Dagdas novada domes deputātiem četri pārstāv Latgales partiju, četri - Latvijas Zemnieku savienību un četri "Vienotību", bet pa vienam - "Saskaņas centru" un nu jau likvidētās partijas LPP/LC un "Latgales tauta".

Svarīgākais