Ušakovs saņemto atbalstu vērtē kā uzticības mandātu turpināt sāktos darbus

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) saņemto atbalstu pašvaldības vēlēšanās galvaspilsētā vērtē kā uzticības mandātu turpināt sāktos darbus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Laila Ivāna.

Ušakovs vēlas uzsvērt, ka balsojums pārliecinoši noticis ne pēc etniskā vai lingvistiskā principa un vēlētāji novērtējuši tieši padarītos darbus.

Par to liecinot arī fakts, ka apvienības "Saskaņas centrs"/"Gods kalpot Rīgai" (SC/GKR) pārstāvniecība Rīgas domē ir nevis samazinājusies, bet gan palielinājusies. Rīgas mērs vēlēšanu rezultātus uztver kā uzticības mandātu turpināt sākto darbu, jo Rīgas domē ievēlēti gandrīz visi līdzšinējie deputāti, kā arī pilnīgi visi komiteju vadītāji.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi SC/GKR, aģentūrai LETA apliecināja Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Vēlēšanās noteikto 5% barjeru pārvarējusi un domē iekļuvusi arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija "Vienotība", kas ieguvušas attiecīgi 12 un deviņas vietas.

SC/GKR Rīgā ieguvusi 58,54% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK - 17,86% un "Vienotība" - 14,13%.

Citi politiskie spēki 5% barjeru nav pārvarējuši.

Kopā Rīgā bijušas 228 057 derīgas vēlēšanu zīmes.

Šodien pēcpusdienā Centrālā vēlēšanu komisija publiskojusi ievēlēto deputātu vārdus.

No SC/GKR ievēlēti Nils Ušakovs, Andris Ameriks, Dainis Turlais, Eiženija Aldermane, Vjačeslavs Stepaņenko, Valērijs Petrovs, Vadims Baraņņiks, Jefimijs Klementjevs, Irina Vinnika, Maksims Tolstojs, Mihails Kameņeckis, Oļegs Burovs, Sergejs Hristoļubovs, Svetlana Savicka, Olga Veidiņa, Igors Kuzmuks, Andrejs Kozlovs, Jānis Ločmelis, Agris Ameriks, Vadims Faļkovs, Andris Bērziņš, Ainars Baštiks, Vita Jermoloviča, Igors Solomatins, Baiba Rozentāle, Vadims Jerošenko, Ruslans Pankratovs, Anatolijs Aļeksejenko, Dmitrijs Pavlovs, Ausma Cimdiņa, Mihails Gavrilovs, Raimonds Gailis, Tatjana Lukina, Nikolajs Zaharovs, Juris Zaķis, Vladimirs Dolgins, Anna Vladova, Vladimirs Frolovs un Igors Solovjovs.

Nacionālo apvienību domē pārstāvēs Baiba Broka, Aleksandrs Kiršteins, Andris Vilks, Nauris Puntulis, Dainis Locis, Kārlis Dombrovskis, Ģirts Lapiņš, Jānis Atis Krūmiņš, Ritvars Jansons, Andris Pārups, Ieva Holma un Andris Lācis.

Savukārt no "Vienotības" domē iekļuvuši Olafs Pulks, Ints Dālderis, Sarmīte Ēlerte, Pēteris Vinķelis, Baiba Brigmane, Aigars Pētersons, Kārlis Strēlis, Valdis Gavars un Uģis Rotbergs.

Kā ziņots, iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2009.gadā "Saskaņas centrs" ieguva 32,29% vēlētāju atbalstu, kas šim politiskajam spēkam deva 26 deputātu vietas Rīgas domē. Partijas "Gods kalpot Rīgai" vadītāja Andra Amerika toreiz pārstāvētā partiju "LPP/LC", kuru vadīja Ainārs Šlesers, 2009.gadā atbalstīja 15,1% vēlētāju un partija Rīgas domē ieguva 12 deputātu mandātus.

Partijas "Vienotība" dibinātāji - Pilsoniskā savienība un partija "Jaunais laiks" - 2009.gada vēlēšanās ieguva attiecīgi 18,9% un 11,08% vēlētāju atbalstu un domē tika ievēlēti attiecīgi 14 un astoņi deputāti.