Kandavas novada domes vēlēšanās arī šogad lielākais atbalsts ZZS

Kandavas novada domes vēlēšanās arī šogad lielāko vēlētāju atbalstu saņēmusi Latvijas Zemnieku savienība, par kuru nobalsoja 42,01% novadnieku, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

No ZZS saraksta domē iekļūs septiņi deputāti. Lielāko vēlētāju atbalstu saņēmis pašreizējais domes deputāts Viesturs Valdis Dreimanis, kurš iepriekšējās vēlēšanās pašvaldībā tika ievēlēts no nu jau likvidētās LPP/LC saraksta. Otrajā vietā ierindojies saraksta līderis, bijušais novada mērs Alfreds Ķieģelis, kas domi vadīja no 2003. līdz 2009.gadam. Vēlētāji aktīvi vilkuši plusus arī Ivaram Lasim, Normundam Štofertam, Silvijai Tiltiņai, Signei Ezeriņai un Aksildai Petrevicai.

Politiskā partija "Reģionu alianse" ar 21,88% vēlētāju atbalstu ieņems trīs deputātu krēslus. Kandavieši lielāko atbalstu izrādījuši pašreizējai novada domes priekšsēdētāja vietniecei Leonārijai Gudakovskai, kā arī Solvitai Zvirgzdiņai un Gintam Birkenšteinam.

Arī "Vienotībai" Kandavas novadā būs divi deputāti, jo par partiju nobalsojuši 18,79% vēlētāju. Visvairāk plusiņu saņēmusi Inga Priede, Ivars Ozols un Guntars Indriksons.

Reformu partija ar 16,01% balsu iegūs divu deputātu pārstāvniecību domē. Visvairāk plusiņu vēlēšanās saņēmuši bijušais mērs Dainis Rozenfelds un Romeks Fabjančiks.

Kā ziņots, tagadējais Kandavas novada domes priekšsēdētājs Rolands Bārenis vēlēšanās nepiedalījās veselības problēmu dēļ, bet viņa biedri no centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība" (LZS) savā sarakstā kā pirmo piedāvāja agrāko vadītāju - Alfredu Ķieģeli.

Kandavas novada domes vēlēšanās piedalījās 42,6% iedzīvotāju jeb 3201 no 7512 balsstiesīgajiem.

Svarīgākais