Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Jēkabpils novada domes vēlēšanās uzvarējusi "Latvijas Zemnieku savienība"

Jēkabpils novada domes vēlēšanās uzvarējusi centriskā partija "Latvijas Zemnieku savienība" (LZS), kas saņēmusi 50,89% vēlētāju atbalstu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Līdz ar to LZS Jēkabpils novadā pārstāvēs astoņi deputāti, no kuriem lielāko atbalstu saņēmis pašreizējais novada mērs Edvīns Meņķis. Domē iebalsoti arī Aivars Vanags, Ieva Jātniece, Andis Timofejevs, Edmunds Erdlāns, Olita Spēka, Daiga Ģeidāne un Aivis Kokins.

Pārējās trīs partijas guvušas samērā līdzīgu vēlētāju atbalstu. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saņēmusi 17,92% balsu un iegūs trīs deputātu krēslus, kurus varētu ieņemt saraksta līderi Gints Audzītis un Andis Bikaunieks, kā arī Armands Ķiploks.

Par Latvijas Zaļo partiju nobalsojuši 16,39% iedzīvotāju, un, pēc CVK aprēķiniem, tas šai partijai nodrošinās divas vietas pašvaldībā. Iedzīvotāji no šī saraksta visvairāk atbalstījuši saraksta līderus Anitu Lemaku un Modri Pavāru.

Savukārt par Jēkabpils reģionālo partiju balsojuši 13,78% novadnieku. Šo partiju novada domē pārstāvēs divi deputāti - Uldis Auzāns un Ināra Blumberga.

Novada domes vēlēšanās piedalījušies 1939 iedzīvotāji jeb 44,1% balsstiesīgo.

Meņķis, Lemaka, Erdlāns, Audzītis, Blumberga un Auzāns domē strādājuši arī iepriekšējā sasaukumā.