Rojas novadā LZS un LZP iegūst vienādu skaitu mandātu

Rojas novada domes vēlēšanās vienādu skaitu vietu jaunajā pašvaldībā ieguvusi pašreizējās domes priekšsēdētājas Evas Kārkliņas pārstāvētā Latvijas Zaļā partija (LZP) un bijušā pašvaldības vadītāja Jāņa Žoluda pārstāvētais Latvijas Zemnieku savienības (LZS) saraksts. Izšķirošā balss jaunajā domē būs nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pārstāvim.

Vairāk balsu ieguvusi LZS, par kuru nobalsojuši 44,59% Rojas iedzīvotāju, bet LZP atbalstījuši 40,47 balsstiesīgie rojenieki.

Gan LZP, gan LZS Rojas novada domē katru pārstāvēs četri deputāti no deviņiem.

Pašvaldībā iekļuvis arī trešais vēlēšanās startējušais saraksts - nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, kuru atbalstījuši 13,33% vēlētāju. Nacionālo apvienību Rojas novada domē pārstāvēs viens deputāts.

2010.gada pašvaldības ārkārtas vēlēšanās pēc Rojas un Mērsraga novadu atdalīšanās uzvarēja Kārkliņas pārstāvētā partija "Demokrāti.lv", kas domē ieguva astoņas no 15 vietām. Žoluda vadītajam LZS sarakstam tika trīs vietas, bet "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un "Apvienībai par atklātību" - katrai pa vienai deputāta vietai.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.