Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Saskaņas centrs" saglabā vairākumu Rēzeknes pašvaldībā

Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās uzvarējusi pašreizējā mēra Aleksandra Baraševiča pārstāvētā "Saskaņas centrs" (SC), par kuru nobalsojuši 48,34% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

No SC diezgan būtiski atpaliek apvienotā apvienība - "Latgales partija", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Reformu partija, Latvijas Zaļā partija un Latvijas Zemnieku savienība -, par kuru savas balsis atdevuši 15,92% vēlētāju.

Par "Vienoti Latvijai" Rēzeknē balsojuši 8,14% aptaujāto, un 5% vēlēšanu barjeru ir pārvarējušas vēl divas partijas - "Vienota Rēzekne" ar 5,8% vēlētāju balsu un "Alternative", par kuru nobalsoja 5,64%.

Savukārt zem vēlēšanu barjeras palikušas partijas "Tautas kontrole" ar 4,73% vēlētāju balsīm, "Vienotība" ar 4,62% balsu, "Savienība Latgales sirds" ar kādreizējo Rēzeknes mēru Ernestu Jurkānu - 1,94%, kā arī "Mūsu partija", par kuru nobalsojuši 1,93% vēlētāju.

Vienu procentu vēlētāju balsu saņēma apvienība "Iedzīvotāji", bet Vladimira Lindermana "Par dzimto valodu!" bija 0,86% vēlētāju balsu.

Kopumā Rēzeknē pie balsošanas urnām devās 11 761 pilsētas vēlētājs.

SC jaunajā domes sasaukumā ieguvisu astoņas vietas no 13, savukārt "Latgales partijas", "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Reformu partijas, Latvijas Zaļās partijas un Latvijas Zemnieku savienības apvienība ieguvusi divas vietas, bet pārējās 5% pārvarējušās partijas - pa vienai vietai domē.

2009.gada pašvaldību vēlēšanās par SC nobalsoja 43,51% iedzīvotāju, un politisko partiju apvienība ieguva deviņas vietas domē. Pārējās partijas no tās ievērojami atpalika un pie varas netika - 9,61% atbalstu guva "Vienoti Rēzeknei", savukārt 6,85% vēlētāju toreiz nobalsoja par Tautas partiju.