Šodien varētu kļūt zināms komisāru portfeļu sadalījums jaunajā Eiropas Komisijā

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu šodien Briselē plkst.13.15 pēc Latvijas laika sasaucis preses konferenci, kurā sniegs paziņojumu par savas jaunās komisijas veidošanu, liecina EK paziņojums masu medijiem.

Pagaidām vienīgais iedalītais portfelis ir Lielbritānijas pārstāvei Ketrinai Eštonei, kuru dalībvalstu līderi izvēlējās par Eiropas Savienības (ES) jaunveidojamā ES ārlietu dienesta vadītāju, bet par pārējo amatu sadalījumu vēl skaidrības nav.

Nav skaidrības arī par Latvijas virzītā komisāra kandidāta Andra Piebalga iespējamo portfeli jaunajā komisijā. Latvija kā vēlamās jomas Barrozu norādījusi transporta, reģionālās attīstības vai enerģētikas komisāra portfeļus.

Patlaban tiek izslēgta iespēja, ka mūsu valsts komisāra amata kandidātam atkārtoti varētu uzticēt pārraudzīt enerģētikas jautājumus. Publiski izskanējusi iespēja, ka Piebalgs varētu saņemt pārraudzībā lauksaimniecības vai paplašināšanās lietu komisāra amatu.

Ja viss norisināsies gludi, jauno komisijas sastāvu Eiropas Parlamentam vajadzētu apstiprināt februārī un pirms tam janvāra vidū varētu notikt komisāru noklausīšanās parlamentā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.