Kaut arī SC reitings samazinās, arī aprīlī tā bija populārākā partija

Kaut arī politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) reitings samazinās, arī aprīlī tā bija populārākā partija, liecina "Latvijas Faktu" veiktā aptauja.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, visvairāk - 21,1% - respondentu balsotu par SC, "Vienotību" atbalstītu 13,9% aptaujāto, bet trešā populārākā partija aprīlī bija nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 7,9% vēlētāju atbalstu.

Par opozīcijā esošo Zaļo un zemnieku savienību aprīlī bija gatavi balsot 7,8% aptaujāto, bet Reformu partijas reitings bija 1,6%.

Pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai atbalstu pauda 0,8% vēlētāju, partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" - 1,7% vēlētāju, bet Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Par dzimto valodu" - 0,5% iedzīvotāju. Bet par kādu citu partiju aprīlī būtu gatavi balsot 0,8% respondentu.

Aprīlī nedaudz saruka visu koalīcijas partiju reitings - salīdzinājumā ar martu "Vienotības" popularitāte samazinājās par 1,5 procentpunktiem, nacionālās apvienības - par 1,3 procentpunktiem, savukārt RP reitings saruka no 2% martā līdz 1,6% aprīlī.

Tikmēr SC reitings samazinājies gan martā, gan aprīlī - salīdzinājumā ar februāra datiem SC popularitāte saruka par 4,9 procentpunktiem.

Vienlaikus arvien pieaug to cilvēku īpatsvars, kas nepiedalītos vēlēšanās vai nav izlēmuši, par ko balsot. Aprīlī 30,4% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, savukārt 13,5% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

"Latvijas Faktu" aptauja veikta no 6.aprīļa līdz 17.aprīlim, un tajā piedalījās 1005 Latvijas pilsoņi.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.