Premjers pirmdien sasaucis Krīzes vadības padomes ārkārtas sēdi

Saistībā ar plūdu nodarītajiem postījumiem Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šodien nolēmis sasaukt Krīzes vadības padomes (KVP) ārkārtas sēdi, kas notiks pirmdien, 22.aprīlī, ap plkst.11 jeb pēc Ministru kabineta komitejas sēdes.

Kā aģentūru LETA informēja KVP sekretariātā, ārkārtas sēdē plānots izskatīt Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojumu par palu un plūdu izraisīto seku likvidēšanas pasākumos iesaistīto institūciju veiktajiem un plānotajiem drošības pasākumiem valstī, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ziņojumu par situāciju palu un plūdu skartajās pašvaldībās.

VARAM ir uzdots nodrošināt palu un plūdu skarto pašvaldību pārstāvju dalību sasauktajā KVP ārkārtas sēdē.

KVP ārkārtas sēde notiks Rīgā, Brīvības bulvārī 36, valdības ēkas Mazajā zālē.

Kā ziņots, saistībā ar plūdos cietušā Pļaviņu novada domes iesniegto pieprasījumu šovakar plkst.20 notiks arī valdības ārkārtas sēde, kurā Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs Artis Pabriks (V) lūgs IeM un VARAM pārstāvjus ziņot par situāciju valstī, lai ministri var pieņemt lēmumu par tālāko rīcību.

Sēdi rosināja sasaukt arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP), kurš šodien devās apraudzīt situāciju plūdu skartajās pašvaldībās. Tāpat šādu lūgumu izteica arī Latvijas Pašvaldību savienība.

Pēc ministra domām, ārkārtas situācijas izsludināšana ļaus daudz operatīvāk organizēt glābšanas darbus un iesaistīt plašākus resursus, izmantot valsts materiālās rezerves un piesaistīt Nacionālos bruņotos spēkus, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus no citiem reģioniem, transporta vienības un citu nepieciešamo ekipējumu.