Zatlers dosies darba vizītē uz Poliju

Šodien un rīt, 27.novembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers uzturēsies darba vizītē Polijā, kuras laikā viņš viesosies gan Polijas galvaspilsētā Varšavā, gan Ļubļinā.

Šodien Valsts prezidents Varšavā tiksies ar Polijas prezidentu Lehu Kačinski, un tās laikā plānots pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības un ekonomisko sadarbību, Eiropas Savienības attīstības jautājumus pēc Lisabonas līguma ratificēšanas, NATO Stratēģisko koncepciju, kā arī enerģētikas politiku.

Pēc Latvijas un Polijas prezidentu tikšanās paredzēta arī kopīgā preses konference, aģentūru LETA informēja Prezidenta Preses dienestā.

Savukārt rīt, 27.novembrī, Valsts prezidents tiksies ar Polijas Senāta priekšsēdētāju Bogdanu Borusēviču, lai apspriestu Latvijas un Polijas divpusējās sadarbības aktualitātes. Dienas turpinājumā Valsts prezidents dosies uz Ļubļinu, lai piedalītos Jāņa Pāvila II Ļubļinas Katoļu universitātes rīkotajā svinīgajā ceremonijā, kuras laikā Zatleram tiks pasniegts universitātes goda doktora tituls. Goda doktora tituls Zatleram tiek piešķirts kā atzinības apliecinājums par Latvijas prestiža un autoritātes celšanu Eiropas tautu saimē, īpaši nododoties saskaņas veidošanai vienotas Eiropas un savas tēvzemes sabiedrībā.

Viesojoties Ļubļinas Katoļu universitātē, Valsts prezidents noliks ziedus pie Jāņa Pāvila II un kardināla Stefana Višinska pieminekļa, piedalīsies darba pusdienās ar universitātes vadību un lektoriem, kā arī vēlāk iepazīsies ar Ļubļinas pilsētu.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)