Ušakovs: "Vienotības" programma Rīgas pašvaldības vēlēšanām ir dāvana oponentiem

© F64 Photo Agency

Partijas "Vienotība" programma Rīgas pašvaldību vēlēšanām ir lieliska dāvana politiskajiem oponentiem pirms vēlēšanām un par tādu programmu ir jāpasaka "Vienotībai" paldies, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Uz jautājumu, kā vērtēt "Vienotības" programmā iekļauto ieceri Uzvaras pieminekļa pakājē iekārtot informatīvu telpu par Latvijā notikušajām okupācijām un paša pieminekļa tapšanu, Ušakovs atbildēja: ""Vienotību" daudz kritizēja, ka viņiem vispār nav nekādas programmas Rīgai, bet, redzot tādus priekšlikumus kā okupācijas istaba Uzvaras piemineklī, ir skaidrs, ka programma viņiem ir," aģentūrai LETA sacīja Ušakovs.

Taču jebkādus citus komentārus par "Vienotības" ieceri izglītot Uzvaras pieminekļa apmeklētājus par okupāciju Ušakovs atteicās sniegt.

Kā ziņots, "Vienotība" vēlas tā sauktā Uzvaras pieminekļa jeb pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" pakājē esošajā ekspozīcijas telpā izveidot pastāvīgu informatīvu izstādi par Latvijas okupācijām un pieminekļa tapšanas vēsturi.

"Istabā, kas ir pieminekļa pakājē, būtu svarīgi ievietot informāciju gan par abām Latvijas okupācijām, gan par to, kā un kāpēc šis piemineklis tapa un tika būvēts. Ir svarīgi, lai cilvēkiem ir informācija par to, kas ir noticis," šodien preses konferencē uzsvēra "Vienotības" Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte.

"Vienotība" arī sola radīt pretimnākošāku vidi uzņēmējiem, it īpaši tiem, kas rada labi atalgotas darba vietas, kā arī dubultot finansējumu izglītības jomai, savukārt sociālajā jomā paredzēts brīvbiļešu vietā piešķirt 60 eiro virtuālās naudas, kuru varētu lietot ne tikai braukšanai sabiedriskajā transportā, bet arī, piemēram, komunālo pakalpojumu, pusdienu vai kultūras pasākumu apmaksai.

Tāpat partija iecerējusi veidot Mājokļu fondu, kas nodrošinātu lētākus aizdevumus iedzīvotājiem mājokļu siltināšanai, bet līdz Latvijas simtgadei "Vienotība" apņēmusies Rīgā uzbūvēt jaunu koncertzāli, Laikmetīgās mākslas muzeju, kā arī paplašināt Mežaparka estrādi.

Latvijā

Viena no Latvijas izcilāko sportistu kalvēm – Murjāņu sporta ģimnāzija – šobrīd saskaras ar finansiālām grūtībām. Skola, kas gadiem ilgi ir veidojusi nākotnes olimpiešus un čempionus, tagad stāv izaicinājumu priekšā. Kā šī situācija ietekmēs jauno sportistu sagatavošanu un kas tiek darīts, lai atrisinātu problēmas? Par to vairāk stāsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais