Satraukts par gaidāmo piketu, Zatlers šovakar uz pili aicina premjeru un sociālos partnerus

© Jānis Saliņš, f64

Šodien Rīgas pilī plkst.18.15 pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera iniciatīvas notiks viņa tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvjiem, lai mēģinātu atjaunot dialogu pušu starpā.

"Tās ziņas, kas šodien pienāca Rīgas pilī, bija satraucošas ar to, ka darba devēji un arodbiedrības grib atteikties no budžeta projekta veidošanas procesa, kamēr tas vēl nav noslēdzies," šodien pēc divpusējās tikšanās ar Dombrovski paziņoja Zatlers.

Prezidents cer, ka tikšanās laikā izdosies atjaunot dialogu starp sociālajiem parteriem un valdību. Viņš uzsvēra, ka negrib nonākt pie 2007.gada situācijas, kad Aigara Kalvīša (TP) valdība nespēja vienoties ar sociālajiem partneriem, tādējādi radot lielas problēmas.

Kā ziņots, sociālie partneri pauž asu kritiku un neatbalstīs valdības sagatavoto nākamā gada valsts budžetu.

Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē šodien izvērsās asas diskusijas, sociāliem partneriem veltot pārmetumus valdības sagatavotajam budžetam un tajā iecerētajiem nodokļu palielinājumiem.

No sociālo partneru puses tika uzsvērts, ka nodokļu palielinājums no biznesa puses viennozīmīgi nav atbalstāms un pieņemams. Savukārt citi sociālie partneri pauda viedokli, ka piedāvātais budžets ir uzskatāms par "antisociālu".

Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītājs Vitālijs Gavrilovs, sēdē tā arī nesaņemot atbildes uz jautājumiem, kā tieši budžets nodrošinās ekonomikas atveseļošanu un izaugsmi, kā sēdes vadītājs paziņoja, ka no sociālo partneru puses atbalsta šim budžetam nebūs. "Mēs no šī procesa esam ''out of game'' (izslēgti no spēles)," sacīja Gavrilovs.

Svarīgākais