Igaunijas premjers neliek lielas cerības uz tikšanos ar Medvedevu

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, kuram piektdien Baltijas jūras vides aizsardzības konferencē Sanktpēterburgā ieplānota tikšanās ar Krievijas kolēģi Dmitriju Medvedevu, no šīs tikšanās daudz negaida, vēsta nacionālā raidorganizācija ERR.

Ceturtdien preses konferencē Ansips norādīja, ka plānotā tikšanās, iespējams, var nemaz nenotikt, ja nepietiks laika.

"Balstoties uz vienošanos, mums būtu jākoncentrējas uz starpvalstu attiecībām. Uzreiz jāsaka, ka šādas tikšanās, kas notiek daudzpusēju sanāksmju laikā, ir īsas, un jautājumi netiek pamatīgi apspriesti," norādīja Ansips.

LETA jau ziņoja, ka Ansipa un Medvedeva tikšanās laikā plānots apspriest Igaunijas un Krievijas robežlīgumu, par kuru šobrīd notiek sarunas, kā arī tiks pārrunāta iespēja no jauna atsākt starpvaldību ekonomikas komitejas sadarbību, kas palīdzētu radīt labvēlīgu augsni domstarpību risināšanai.

Piektdien ar Medvedevu tiksies arī Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis. Šī būs viņu pirmā tikšanās.

Tās laikā paredzēts apspriest divpusējo attiecību perspektīvas un aktuālos risināmos ekonomiskās sadarbības jautājumus. Uzmanība tiks pievērsta arī transporta jomai, robežas šķērsošanas kapacitātes uzlabošanas jautājumam, kā arī modernizācijas partnerības dialoga īstenošanas iespējām.