Rosina veidot izmeklēšanas komisiju par valdības rīcību "Liepājas metalurga" jautājumā

Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcija rosina izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par valdības rīcību (bezdarbību no valsts puses) jautājumā par situāciju uzņēmumā "Liepājas metalurgs" (LM), aģentūru LETA informēja SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Valērijs Agešins.

SC Saeimas frakcija ierosina saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 150.pantu izveidot Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju par Latvijas valsts rīcību pēc galvojuma izsniegšanas LM un galvojuma uzraudzību no valsts puses. Izmeklēšanas komisijai būtu jāpārbauda arī SIA "Ernst&Young Baltic" veiktais audits un padziļinātās finanšu izpētes rezultāti, kā arī jāizskata iesaistīšanās LM iespējamā pārvaldībā un valsts atbalsta sniegšanas iespējas, LM vieta valsts tautsaimniecībā, kā arī obligātās iepirkuma komponentes ietekme uz atliktajiem maksājumiem saistībā ar piegādāto elektroenerģiju.

Kā ziņots, Valsts kases preses sekretāre Eva Dzelme iepriekš informēja, ka "Ernst&Young Baltic", veicot padziļināto finanšu auditu "Liepājas metalurgā", nav konstatējusi tiešas krāpniecības pazīmes uzņēmuma darbībā. Tomēr auditori savā ziņojumā norāda uz daudzām nepilnībām uzņēmuma darbībā.

Plašāku informāciju par ziņojuma saturu Valsts kase gan nesniedz, jo tas satur ierobežotas pieejamības informāciju. Ziņojumu paredzēts virzīt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Pēc tam, kad valdība būs iepazinusies ar ziņojumā atspoguļoto informāciju, būs zināms arī publiskojamās informācijas saturs.

Valdība rīt slēgtā sēdē spriedīs par finanšu situāciju "Liepājas metalurgā" un uzņēmuma ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais