Zatlers akreditē Ēģiptes vēstnieku Latvijā

Darbam Latvijā Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien akreditēja Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Muhammadu Usāmu Tāhu Almagdūbu (Mr Mohamed Osama Taha Elmagdoub).

Valsts prezidents, apsveicot jauno vēstnieku ar stāšanos amatā, novēlēja viņam veiksmi un panākumus pildot savus amata pienākumus.

Valdis Zatlers arī uzsvēra abu valstu divpusējo attiecību attīstību, īpaši atzīmējot neseno Latvijas Republikas vēstniecības atvēršanu Kairā. Tāpat viņš izcēla sadarbību kultūras un izglītības jomās un izteica cerību, ka līdzšinējā veiksmīgā sadarbība turpināsies un Latvijas arheologiem arī turpmāk būs iespējas strādāt Ēģiptes kultūrvēstures pieminekļos.

Runājot par abu valstu ekonomiskajām attiecībām, Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību padziļināt sadarbību, sevišķi tranzīta, loģistikas un augsto tehnoloģiju jomās. Sarunā tika atzīmēta arī veiksmīgā sadarbība tūrisma nozarē, kā arī iespējas paplašināt kontaktus pārtikas un kokrūpniecības nozarēs.

Abas amatpersonas pārrunāja arī Tuvo Austrumu reģiona drošības jautājumus, kā arī dialoga ar Eiropas Savienību īpašo nozīmi reģionā, īpaši politiskā dialoga normalizēšanā.

Sarunas noslēgumā Valsts prezidents izteica atkārtotu ielūgumu Ēģiptes prezidentam apmeklēt Latviju.

Muhammads Usāms Tāhs Almagdūbs (Mr Mohamed Osama Taha Elmagdoub) - dzimis 1959.gadā. Ieguvis bakalaura grādu jūras un militārajā zinātnē Ēģiptes Jūras akadēmijā 1980.gadā un apguvis kursus Ēģiptes Diplomātiskajā institūtā un Vācijas Starptautiskās attīstības fondā. Aktīvi raksta zinātniskas publikācijas un grāmatas par starptautisko attiecību jautājumiem. Ārlietu dienestā no 1981.gada, strādājis Ēģiptes Arābu Republikas vēstniecībās Indijā, Venecuēlā, Dienvidkorejā, kā arī Ēģiptes pārstāvniecībās NATO un ES. Kopš 2009.gada ir rezidējošais vēstnieks Zviedrijas Karalistē.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais