Finanšu ministrija gatava jaunam atlaišanu vilnim

Uzsāktās reorganizācijas rezultātā ir gaidāmas būtiskas izmaiņas Finanšu ministrijas (FM) struktūrā, kā arī jauni darbinieku skaita samazinājumi.

Reorganizācija tiek sākta ar atbalsta funkciju izvērtēšanu un štata vietu samazināšanu. Ar FM rīkojumu ir noteikts, ka ar 2010.gada 1.janvāri tiek likvidēts viens valsts sekretāra vietnieka amats un notiek būtiska darbinieku skaita samazināšana atbalsta sektorā, kurā ir šādas funkcijas: grāmatvedība, darbības nodrošinājums, kanceleja, juridiskie jautājumi, komunikācija, informācijas tehnoloģiju (IT) nodrošinājums, stratēģiskā vadība un personālvadība.

IT departaments no nākamā gada ministrijā tiek likvidēts un IT atbalsta funkcijas nodotas ārpakalpojumu sniedzējiem.

Kopumā atbalsta funkciju reorganizācijas rezultātā FM amata vietu skaits tiek samazināts par 25, salīdzinot ar pašreizējo darbinieku skaitu pēc 2009.gada vidū veiktās samazināšanas.

Turpmākais plāns paredz nodokļu politikas, finanšu politikas, budžeta un Eiropas Savienības (ES) fondu politikas sadaļu reorganizāciju FM veikt 2010.gada pirmajā pusē.

Tiek uzsvērts, ka, līdzīgi kā visā valsts pārvaldē, arī FM notiek darbs pie iestādes reorganizācijas ar mērķi padarīt iestādes darbu efektīvāku un optimizēt iestādes uzturēšanai atvēlētā finansējuma izmantošanu.

Pašreizējā FM struktūra un darba organizācija ir veidota tautsaimniecības augšupejas apstākļos, kad galvenie iestādes uzdevumi bija attīstības investīciju plānošana un pakāpeniska stabilas nodokļu sistēmas pilnveidošana.

Šogad, neskatoties uz būtisku darbinieku skaita un atalgojuma samazināšanos, FM ir spējusi sekmīgi pārstrukturēt cilvēkresursus, lai nodrošinātu galveno uzdevumu izpildi - valsts budžeta likumprojektu sagatavošanu, nozares politikas izmaiņu ieviešanu, ES fondu investīciju pārstrukturēšanu atbilstoši aktuālajai situācijai ekonomikā, kā arī sadarbību ar starptautiskajiem finanšu donoriem, skaidroja Melnace.

Taču vienlaikus ar izmaiņām FM darba apjomā un saturā notiek arī būtisks strādājošo skaita samazinājums visos darba virzienos, tādēļ līdzšinējā pagaidu darba organizācija FM nav ilgtspējīga. Lai stiprinātu ministrijas kapacitāti, vienlaikus samazinot iestādes administratīvos izdevumus, reorganizācijas mērķis ir izveidot ekonomikas stabilizēšanas un tautsaimniecības atjaunošanas uzdevumiem pielāgotu ministrijas darba organizācijas struktūru.

Melnace norādīja, ka reorganizācija FM notika arī iepriekšējā periodā, piemēram, no 2009.gada augusta līdz gada beigām kopā FM būs samazinātas 53 amata vietas.

Reorganizācijas procesu ar finanšu ministra Einara Repšes (JL) rīkojumu ir uzdots nodrošināt FM valsts sekretāram Mārtiņam Bičevskim (TP).

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais