Rinkēvičs ANO Cilvēktiesību padomē aicina cīnīties ar cilvēktirdzniecību

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), šodien uzstājoties ANO Cilvēktiesību padomes 22.sesijas atklāšanā Ženēvā, aicināja cīnīties ar cilvēktirdzniecību, akcentējot viltus laulību noslēgšanas problemātiku.

Ministrs aicināja aktīvāk cīnīties pret sieviešu seksuālo izmantošanu un cilvēktirdzniecību, akcentējot viltus laulību problemātiku, ar kuru arvien biežāk sievietes no Latvijas saskaras, atsaucoties uz darba piedāvājumiem ārvalstīs, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa.

"Tā ir ļoti nopietna problēma, kas prasa nekavējošu risinājumu. Latvija kā ANO Sieviešu Izpildpadomes locekle un šīs padomes prezidējošā valsts arī turpmāk iestāsies par sieviešu tiesību nodrošināšanu. Šī tēma būs viena no prioritātēm ANO Komisijas par sieviešu statusu 57.sesijai Ņujorkā šogad. Latvija stingri iestājas un nodrošina dzimumu līdztiesību gan likumdošanā, gan arī praksē. Sievietes ir plaši pārstāvētas gan valdības, gan arī biznesa aprindu vadošajos amatos mūsu valstī. Latvija ieņem vienu no vadošajām vietām pasaulē attiecībā uz vienādu iespēju nodrošināšanu abiem dzimumiem," savā runā uzsvēra ministrs.

Latvijas ārlietu ministrs arī uzsvēra interneta brīvības nodrošināšanas svarīgumu.

Ministrs atgādināja, ka Latvija ir pieteikusi savu kandidatūru ANO CTP vēlēšanām 2014.gadā.

Rinkēvičs pirmdien tikās ar ANO augsto cilvēktiesību komisāri Navenetemu Pilaju. Abas amatpersonas pārrunāja komisāres darba prioritātes un Latvijas kandidēšanu ANO CTP vēlēšanās nākamgad.

Rīt Ženēvā Rinkēvičam plānotas tikšanās ar ANO ģenerālsekretāra vietnieku, Ženēvas biroja vadītāju Kasimu Žomartu Tokajevu un Eiropas Padomes ģenerālsekretāru Tūrbjērnu Jaglannu.