Deputāts Lācis pārsūdzējis tiesas lēmumu par piespriesto naudas sodu

Madonas rajona tiesa šodien saņēmusi neatkarīgā deputāta Visvalža Lāča iesniegumu, kurā viņš lūdz atcelt 11.novembrī Madonas rajona tiesā pieņemto lēmumu uzlikt deputātam Lācim sodu 70 latu apmērā par necieņas izrādīšanu tiesai.

Šodien bija pēdējā diena, kad šo tiesneša lēmumu bija iespējams pārsūdzēt. Tiesnesis deputāta iesniegumu vēl nav izskatījis.

Savukārt Madonas rajona tiesas lēmumu, ka Lācim no Saeimas tribīnes jāatvainojas Saeimas "Saskaņas centra" frakcijas deputātam Nikolajam Kabanovam, jo viņš nosaucis kolēģi par "Latvijas un latviešu tautas ienaidnieku", būs iespējams pārsūdzēt pēc 25.novembra, kad šajā lietā tiks paziņots pilns spriedums.

LETA jau ziņoja, ka 11.novembrī Madonas rajona tiesa apmierināja Nikolaja Kabanova prasību pret neatkarīgo deputātu Visvaldi Lāci par goda un cieņas aizskaršanu un nolēmusi, ka Lācim no Saeimas tribīnes jāatvainojas Kabanovam, jo viņš nosaucis kolēģi par "Latvijas un latviešu tautas ienaidnieku", aģentūru LETA informēja SC frakcijā.

Tiesa lēmusi, ka Lācim arī jāapmaksā Kabanova tiesas izdevumi - 53,23 lati. Tā kā Lācis nebija ieradies uz lietas izskatīšanas sākumu, bet pēc tam ieradies pauda neapmierinātību par tiesas spriedumu, tiesnesis esot nolēmis uzlikt deputātam Lācim sodu 70 latu apmērā par necieņas izrādīšanu tiesai.

2009.gada jūlijā Saeimā tika izskatīts jautājums par Kabanova ievēlēšanu par NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas locekli-aizstājēju. Publisko debašu laikā deputāts Lācis nosauca SC deputātu par "Latvijas un latviešu tautas ienaidnieku". Šā gada oktobrī Kabanovs iesniedza Madonas rajona tiesā prasību pret Lāci par goda un cieņas aizskaršanu.

"Šī ir pirmā reize, kad deputāts tiesājas ar deputātu. Es nevērsos Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, bet uzreiz tiesā, radot precedentu. Es esmu apmierināts ar tiesas spriedumu un uzskatu, ka atvainošanās no tribīnes būtu pareiza no mana kolēģa puses," atzina Kabanovs.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais