Izmaiņas LMT padomē saista ar valdības pozīciju nostiprināšanu uzņēmumā

Izmaiņas SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) padomē, no malas skatoties, izskatās kā valdības pozīciju nostiprināšana, aizejošā Georga Lansmaņa (LPP/LC) vietā ieceļot apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK biedru Normundu Broku un ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) ārštata padomnieku Juri Pūci.

Šādu viedokli sarunā ar biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" pauda Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA) izpilddirektors Jānis Lelis.

Lelis uzsvēra, ka par abiem jaunajiem LMT padomes locekļiem nevarot teikt ne labu, ne sliktu, tikai konstatēt, ka pārmaiņas LMT padomē saskan ar jau pavasarī notikušajām pārmaiņām valdībā, LPP/LC aizejot opozīcijā.

"Zinu, ka abi nav sēdējuši cietumā, bet nezinu, kāpēc nav sēdējuši," jokoja Lelis.

Satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) padomniece Inga Spriņķe apgalvoja, ka jaunos padomes locekļus ieteicis lielākais ar valsti tieši saistītais LMT akcionārs - "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) -, bet Satiksmes ministrija, kas ir telekomunikāciju nozari uzraugošā iestāde, LVRTC rīcību neesot ietekmējusi.

LVRTC pieder 23% LMT kapitāldaļu, 23% - SIA "Lattelecom", 5% - Privatizācijas aģentūrai, bet 49% - zviedru telekomunikāciju koncernam "TeliaSonera".

LVRTC sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne teica, ka valsts uzņēmums šādus jautājumus nekomentē, arī LMT preses sekretāre Elīna Lidere sacīja, ka mobilo sakaru operators nekomentē lietas, kas ir īpašnieku kompetencē.

"TeliaSonera" preses dienestā norādīja, ka katrs kapitāldaļu turētājs vakances gadījumā izvirza savus kandidātus, kurus apstiprina īpašnieku sapulce. "Latvijas valsts izvirzīja šos kandidātus - Broku un Pūci -, un tos apstiprināja ārkārtas kapitāldaļu turētāju sapulcē," skaidroja skandināvu koncerna pārstāvji.