Valdība analizēs iespēju atjaunot tautības ierakstu pasē

© F64 Photo Agency

Ministru kabinets šodien kārtējā sēdē paredzējis skatīt jautājumu par tautības ieraksta atjaunošanu pasē pēc personas pašas vēlēšanās.

Valdības dokumentu vietnē "e-portfelis" pieejamā informācija liecina, ka, izpildot pērn novembra beigās doto Ministru kabineta uzdevumu, Iekšlietu ministrija (IeM) ir sagatavojusi "Personu apliecinošu dokumentu noteikumu" grozījumu projektu, kas paredz turpmāk norādīt pasē dokumenta turētāja tautību, ja persona pati to vēlas.

Plānots, ka jaunā kārtība varētu stāties spēkā no šā gada 1.aprīļa.

Kā ziņots, pērn 15.novembrī Saeima nodeva izskatīšanai komisijās nacionālās apvienības izstrādātos un arī atsevišķu "Vienotības", Reformu partijas, Zaļo un zemnieku savienības un neatkarīgo deputātu atbalstītos grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas paredz atjaunot iespēju pasē ierakstīt tautību.

Pāris nedēļas vēlāk, 27.novembrī, valdība uzdeva IeM sagatavot un līdz šā gada 1.februārim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus "Personu apliecinošu dokumentu noteikumos", paredzot, ka pēc personas pašas vēlēšanās pasē tiek iekļauta informācija par tās tautību.

Svarīgākais