ZZS deputātu algu jautājumā būšot brīvais balsojums

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputātiem par apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK piedāvājumu nepaaugstināt deputātu algas būs brīvais balsojums, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis uzskata, ka nacionālajai apvienībai pēc šādu grozījumu iesniegšanas ir jāatzīst, ka tā ir kļūdījusies, balsojot par 2013.gada valsts budžetu, kas paredzēja šo algu paaugstināšanu. Tāpēc VL-TB/LNNK deputātiem būtu jāatsauc balsojums par budžetu.

Tāpat VL-TB/LNNK no "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) meitasuzņēmuma SIA "LDz Cargo" valdes locekļa amata būtu jāatsauc bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, tādējādi patiesi parādot solidarizēšanos ar sabiedrību, nevis atbalstot lielo algu saņemšanu valsts uzņēmumu valdēs, akcentēja ZZS frakcijas priekšsēdētājs.

Kā ziņots, neskatoties uz koalīcijas partneru atbalsta trūkumu, nacionālā apvienība iesniegusi Saeimā grozījumus likumā, kas paredz nepalielināt deputātu atalgojumu šā sasaukuma laikā.

VL-TB/LNNK deputāts Imants Parādnieks 21.janvārī pēc koalīcijas padomes sēdes norādīja, ka nacionālā apvienība arī "īpaši neies un neaicinās" opozīciju atbalstīt šo priekšlikumu, vienlaikus uzsverot, ka katrs deputāts Saeimas sēdē varēs balsot tā, kā uzskata par "labu esam".

Koalīcijas partneri gan atkārtoti apstiprināja, ka neatbalsta šo priekšlikumu.

Svarīgākais