Lembergs: Ņemot vērā apstākļus, Ronis satiksmes ministra amatā sevi parādīja no labākās puses

Satiksmes ministrs Aivis Ronis, kurš nolēmis atkāpties no amata, sevi parādījis no labākās puses, ja ņem vērā apstākļus, kādos viņš veica savus pienākumus. Tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Ventspils mērs, Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas prezidents Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Tas, ka Ronis neplāno satiksmes ministra amatā strādāt ilgu laiku, bija zināms jau pagājušajā gadā," norādīja Lembergs, piebilstot, ka par to esot liecinājusi "informācijas analīze".

"Ronim bija ļoti grūti strādāt. Viņam bija daudz politisko kuratoru, viņš bija spiests iet uz dažādiem kompromisiem un pieņemt lēmumus, ko citādi nebūtu pieņēmis. Ņemot vērā apstākļus, kādos Ronis strādāja, viņš sevi parādīja no labākās puses, lai gan politiskā spiediena rezultātā tika veiktas daudzas neloģiskas izmaiņas kapitālsabiedrību pārvaldē," atzina Lembergs.

Lemberga vērtējumā Ronis bijis atvērts dialogam ar sarunu partneriem, tostarp nevalstisko sektoru un Lemberga vadīto Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju. Tāpat veiksmīgs dialogs veidojies starp Roni un Eiropas Komisiju un arī Krieviju. Pēc Lemberga domām, Ronim ir labas izredzes turpināt veidot veiksmīgu karjeru gan Latvijā, gan ārpus tās.

Komentējot, vai Satiksmes ministrija, par ko politisko atbildību savulaik uzņēmās "Vienotība" kopā ar sešiem neatkarīgajiem deputātiem, kas aizgāja no Reformu partijas, tagad, pēc Roņa demisijas, varētu pāriet cita politiskā spēka pārziņā, Lembergs norādīja, ka RP pēc tā dēvētā Klāva Olšteina sešinieka aiziešanas pazaudēja sešas balsis: "Līdz ar to [bijušā Valsts prezidenta Valda] Zatlera partijai tagad ir vismaz divi ministru posteņi par daudz. Uz šī fona nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ir vismaz viens ministru postenis par maz. Nav šaubu, ka arī Olšteina sešiniekam pienākas vismaz viens ministra postenis. Cita lieta , vai ar jaunā ministra ienākšanu satiksmes nozare netiks pārlieku politizēta, radot lielu spriedzi nozares darbībā," atzina Lembergs.

LETA jau ziņoja, ka satiksmes ministram Ronim dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais