Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Gada veiksminieki un neveiksminieki

© F64 Photo Agency

Kādam politiķim aizejošais gads bijis lieliem sasniegumiem bagāts, citam- gaužam neveiksmīgs periods.

GADA VEIKSMINIEKI

VALDIS DOMBROVSKIS

Gar degunu aizgājušais sašķidrinātās gāzes termināļa projekts, māžošanās ar pasažieru vilcienu konkursu, radaru neprāts...Valdība 2012. gadu aizvadījusi mazspējīgi, taču premjera Valda Dombrovska tēls masu apziņā joprojām gaišs. To vajag prast.

NILS UŠAKOVS

Ar pilsētas saimniecību 2012. gadā veiksmīgi ir pratis tikt galā Rīgas mērs Nils Ušakovs. Ir remontētas skolas un ielas, bērni par velti brauc uz skolu. Nav arī bijis kādu lielu skandālu vai ķezu, kurās varētu vainot

pašvaldību.

INGUNA SUDRABA

2012. gadā ļaužu uzticības reitingi valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai ir palikuši nemainīgi augsti. Janvārī viņai beidzas amata pilnvaru termiņš. Sudraba varētu sākt spožu politisku karjeru, taču neizskatās, ka viņu tā pārāk vilina.

GADA NEVEIKSMINIEKI

VALDIS ZATLERS

Visu kādreizējo ļaužu uzticības kredītu ir iztērējis bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņa vārdā nosauktā partija ar lielām gavilēm ieguva daudz mandātu Saeimā, bet pēc tam sākās nekonsekvence, šķelšanās, bāls partijas deputātu un ministru darbs.

ILZE VIŅĶELE

Labklājības ministre Ilze Viņķele intervijā žurnālam Playboy ir apvainojusi pensionārus līdz sirds dziļumiem ar izteikumiem, ka tie, kas cēluši padomju valsts ekonomiku, pensijas nav nopelnījuši. Tāda izrunāšanās nebija pārāk veiksmīga.

ROBERTS ĶĪLIS

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis 2012. gadā ir izcēlies ar fiksām idejām, mēģinot tās pārdot kā reformas. Ministra juceklība, tūļāšanās, neprasme veidot dialogu ir izsaukusi augstskolu rektoru, studentu dusmas un arī premjera kritiku.