Ķīlis sāk "kasīties" ar Dombrovski

© F64 Photo Agency

Pēc tam kad izglītības ministrs Roberts Ķīlis šodien saņēma kritisku aizrādījumu no Ministru prezidenta Valda Dombrovska, ministra padomnieks Reinis Tukišs izplatījis publisku paziņojumu, norādot, ka premjers "savos izteikumos pauž pierādāmi nepatiesus faktus".

Savos publiskajos izteikumos ministru prezidents Valdis Dombrovskis šodien kritizēja ministru Robertu Ķīli, ka viņam nav saprotama ministra kavēšanās ar svarīgu procesu virzību, piemēram, augstskolu akreditēšanas komisijas izveidi. Ministru prezidents pauda - lai gan komisijas pārstāvji ir nosaukti, ministrs joprojām kavējas ar komisijas sastāva apstiprināšanu. Tā uzsver R. Tukišs.

"Diemžēl Valdis Dombrovskis savos izteikumos pauž pierādāmi nepatiesus faktus, jo no partijas "Vienotība" pārziņā esošās Veselības ministrijas informācija par deleģēto pārstāvi IZM joprojām nav saņemta. Līdz ar to izglītības un zinātnes ministrs nevar apstiprināt Studiju akreditācijas komisijas personālsastāvu. Savukārt Kultūras ministrijas sākotnēji deleģētais pārstāvis neatbilda MK noteikumos izvirzītajām komisijas sastāva prasībām, tādēļ IZM Kultūras ministrijai deleģējumu lūdza atkārtoti. Atbilstošu Kultūras ministrijas deleģējumu IZM saņēma tikai 2012.gada 21.novembrīm" norāda Ķīļa pārstāvis.