Vācijas parlaments apstiprina Grieķijas glābšanas programmu

© Scanpix

Vācijas parlaments piektdien pārliecinoši apstiprināja starptautiskā aizdevuma nākamā maksājuma piešķiršanu Grieķijai, tādējādi nodrošinot tik ļoti nepieciešamo finanšu atbalstu Atēnām, kas cenšas izvairīties no bankrota.

Līdzekļu piešķiršanu atbalstīja 473 deputāti, bet "pret" balsoja 100, 11 parlamentāriešiem atturoties.

Pozitīvs šī balsojuma iznākums tika prognozēts jau iepriekš, jo divas galvenās opozīcijas partijas solīja atbalstīt kancleres Angelas Merkeles koalīciju.

Pirms balsojuma Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible norādīja uz ievērojamiem pūliņiem, ko veikusi Grieķijas valdība, lai īstenotu starptautisko kreditoru pieprasītās reformas apmaiņā pret aizdevumu, kā arī brīdināja par sekām, ja tiktu ļauts valstij bankrotēt.

"Bez mūsu atbalsta apdraudēta būtu ne tikai Grieķijas nākotne, bet arī eirozonas nākotne kopumā," sacīja Šeible.

Kā ziņots, eirozonas finanšu ministri otrdien vienojās ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) samazināt līdz 2020.gadam Grieķijas milzīgo parādu par 40 miljardiem eiro (28 miljardiem latu) un piešķirt Atēnām nākamo aizdevuma daļu, kas ilgu laiku tikusi bloķēta.

Pēc 13 stundu ilgām pārrunām Briselē eirozonas finanšu ministri un SVF vienojās Grieķijai piešķirt starptautiskā aizdevuma nākamo maksājumu 43,7 miljardu eiro (30,7 miljardu latu) apmērā.

Svarīgākais