"Saskaņas centrs" izvirza mērķi uzvarēt pašvaldību vēlēšanās Jelgavā

Politiskā apvienība "Saskaņas centrs" apstiprināja Rīcības programmu darbam Jelgavas pilsētā turpmākajiem pieciem gadiem, kā galveno uzdevumu izvirzot četru līdz piecu deputātu ievēlēšanu Jelgavas pilsētas domē un uzvaru nākamā gada pašvaldību vēlēšanās.

Kā aģentūru LETA informēja partijas Jelgavas birojā, Jelgavas nodaļas gadskārtējā kopsapulcē tika apstiprināta Rīcības programma darbam Jelgavas pilsētā 2013.-2017.gadam. Apstiprinātajā sociāldemokrātu Rīcības programmā īpašs uzsvars tiek veltīts sociālajai aizsardzībai un sabiedrības integrācijai, tāpat programmā ir ietverta Jelgavas sociālās aizsardzības mehānismu būtiska pilnveidošana.

Starp partijas priekšlikumiem ir finansiāli pamatoti piedāvājumi palielināt bērnu piedzimšanas pabalstu līdz minimālās algas apmēram, kā arī piešķirt maksimālas nekustamā īpašuma nodokļa atlaides daudzbērnu ģimenēm un nodrošināt ar dažādām atlaidēm karu, militāro konfliktu un Černobiļas katastrofas seku likvidatorus. Tāpat partija apņemas nodrošināt palielinātu diennakts aptieku darbu.

Savukārt integrācijas programmas ietvaros sociāldemokrāti aicina piešķirt līdzekļus latviešu valodas apmācībai mazākumtautību pārstāvjiem, kā arī rosina informāciju par pašvaldības jautājumiem nodrošināt gan latviešu, gan krievu valodā.

Tikmēr, rūpējoties par drošības uzlabošanu pilsētā un atkarību mazināšanu, partijas rīcības programma paredz pilsētas centra atbrīvošanu no azartspēļu zālēm, tās pārceļot uz pilsētas nomalēm.

Kopsapulces laikā partija novērtēja arī nodaļas valdes un politisko partiju apvienību pārstāvošo deputātu darbu aizvadītā gada laikā. Ja reģionālās nodaļas valdes darbs tika novērtēts labi un ļoti labi, bet deputāta Anatolija Ļitvinova ieguldījums apmierinoši, tad neapmierinošu vērtējumu izpelnījās deputāta Andreja Eihvalda darbs. Deputāts izpelnījās arī politiskās komitejas pārstāvja Igora Kuļeva pārmetumus par klaju partijas rekomendāciju neievērošanu domes sēžu balsojumos, kā arī kontroles komisijas aizradījumu par nodaļas valdes sēžu apmeklējumu tikai 20% apmērā.

Svarīgākais