Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Luksemburgā un Briselē atzīmēs Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienu

Pirmdien, 19.novembrī Latvijas vēstniece Beļģijā un Luksemburgā Lelde Līce-Līcīte un Latvijas goda konsuls Luksemburgā Anrī Dīderihs rīko pieņemšanu par godu Latvijas proklamēšanas 94.gadadienai.

Pasākuma viesi būs Luksemburgas diplomātiskais korpuss, vēstniecības sadarbības partneri un Luksemburgā dzīvojošie tautieši.

Pasākuma viesus uzrunās Līce-Līcīte, sveicot Luksemburgā mītošos tautiešus, kā arī atzīmējot Latvijas un Luksemburgas pozitīvo un konstruktīvo sadarbību.

Savukārt otrdien, 20.novembrī Briselē Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā (ES) telpās Līce-Līcīte un Latvijas pastāvīgā pārstāve ES, vēstniece Ilze Juhansone rīkos svinīgu svētku pieņemšanu ES institūciju amatpersonām, Beļģijas diplomātiskā korpusa pārstāvjiem, sadarbības partneriem no Beļģijas valsts, akadēmiskajām un kultūras iestādēm, kā arī ES institūcijās strādājošajiem latviešu ekspertiem, lai kopīgi atzīmētu Latvijas proklamēšanas 94.gadadienu.

Pasākumā viesi baudīs pavārmākslas meistara Laura Aleksejeva latviešu tradicionālās virtuves interpretācijas, savukārt par muzikālo sniegumu pasākumā rūpēsies akordeoniste Sidorova.