Pensionāri par izrādīšanos Playboy prasa atlaist Viņķeli

© F64 Photo Agency

Latvijas pensionāru federācija pieprasa Labklājības ministres Ilzes Viņķeles demisiju. Vecos ļaudis nepatīkami pārsteigusi labklājības ministres Ilzes Viņķeles vaļības vīriešu dzīvesstila žurnālā Playboy.

Fotografējusies viņa ir apģērbā, taču intervijā paziņojusi sekojošo: „Pensionāru vairākums joprojām negrib saprast, ka viņu pienesums citai valstij nevar tikt adekvāti novērtēts šeit, un visas tās pensijas, ko maksā atjaunotā Latvijas valsts, faktiski nāk no naudas, ko šie cilvēki nav radījuši.”

Pensionāru federācija norāda, ka ministrei atļāvusies par daudz. Organizācijas valde pieprasa viņas demisiju. Lēmums un pamatojums tuvākajā laikā tiks nosūtīts ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

Interneta ziņu portālos pārpublicētais fragments no Viņķeles intervijas Playboy radījis sašutumu par ministres izteikumiem par pensionāriem, kas pensionējās un darba stāžu uzkrāja padomju laikos, raksta delfi.lv.

Intervijā žurnālā Playboy Viņķele saka: "Viņi, kas nāk no padomju laikiem, saka, ka ir maksājuši nodokļus, strādādami rūpnīcās (padomju laikā gan nebija tāda jēdziena kā nodokļu maksāšana), un pārmet, ka viņu stāžs ir liels, bet pensija niecīga, to valsti viņi ir būvējuši un tā nemaz nav atšķirīga no šodienas Latvijas. Skarbā patiesība diemžēl ir tā, ka tās ir divas dažādas pasaules un viņu devumu citai valstij nevar adekvāti novērtēt šeit, un visas tās pensijas, ko maksā atjaunotā Latvijas valsts, faktiski nāk no naudas, ko šie cilvēki nav radījuši."

Pirms neilga laika sprīža ministres demisiju pieprasīja vairākas nevalstiskās organizācijas saistībā ar dzimumlīdztiesības grāmatām.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.