Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Lībieši vēlas tautības ierakstu pasēs

Ieva Ernštreite, Līvu (lībiešu) savienība "Līvod Īt" valdes priekšsēdētāja vērsusies pie Saeimas, paužot atbalstu likumdošanas grozījumiem, kas ļautu atjaunot ikvienam Latvijas pilsonim un nepilsonim savā pilsoņa vai nepilsoņa pasē norādīt savu tautību.

Līvu Savienība vērsusies pie Latvijas Republikas Saeimas deputātiem saistībā par grozījumiem Personu apliecinošu dokumentu likumā, par kuru tiks lemts LR Saeimā.

Savienības vadītāja Ieva Ernštreite Līvu norāda: vēlos izteikt atbalstu Kā lībiešu (līvu) lielākās organizācijas vadītāja ļoti labi saprotu, cik nozīmīgi cilvēkiem ir sajust saikni ar savu etnisko identitāti, būt saistītam ar to, no kurienes nāk vecāki, kas ir un kā ir dzīvojuši viņu senči.

Pēdējo gadu laikā otrā Latvijas Republikas pamattauta ir spējusi bagātināt mūsu valsts kultūru un nacionālās bagātības ar jūtamu pienesumu - izdotas grāmatas, mācību līdzekļi, lībiešu-latviešu-igauņu vārdnīca, pārtulkota LR Satversme lībiešu valodā, sarīkoti desmitiem kvalitatīvu pasākumu Latvijas vietās ar mērķi apliecināt lībiešu kultūras mantojuma unikalitāti un ciešo saikni ar latviešu kultūru un valodu . Visu šo darbu veic cilvēki, kuru senči ir lībieši (līvi) un būtu nesaprotami un pazemojoši liegt iespēju ļoti daudziem Latvijas pilsoņiem lepoties ar ierakstu savā pasē - lībietis, lībiete, līvs.

Lai arī tas būtu tikai viens ieraksts personas apliecinošajā dokumentā, tas ir emocionāli svarīgi lielas daļas mūsu valsts iedzīvotāju pašapziņas saglabāšanai.