Valsts prezidenta ārvalstu vizītēm divu gadu laikā plāno tērēt 300 000 latu

© f64

Lai nodrošinātu Valsts prezidenta un viņa pavadošās delegācijas ārvalstu vizītes, ceļojumu aģentūru pakalpojumiem divu gadu laikā plānots tērēt ap 300 000 latu.

Kā liecina pieejamā informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā, Valsts prezidenta kancelejas izsludinātajā konkursā bija pieteikušies pieci pretendenti, bet par uzvarētājiem tika atzītas trīs ceļojumu pakalpojumu aģentūras - SIA "Baltatour", SIA "CB"Express Travel"" un AS "Estravel" filiāle Latvijā.

Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta vadītāja vietnieks Mārtiņš Drēģeris aģentūrai LETA skaidroja, ka iepirkuma rezultātā plānots slēgts nevis līgumu, bet gan vispārīgo vienošanos. Vispārīgās vienošanās ietvaros katras atsevišķās pakalpojuma sadaļas izpildei, salīdzinot piedāvātās cenas, tiek izvēlēts pakalpojuma sniedzējs. Tas nozīmē, ka praksē pēc tam, kad abpusēji ir apstiprināts starpvalstu vizītes galamērķis un laiks, kanceleja nosūtīs pieprasījumu visiem trim vispārīgās vienošanās dalībniekiem iesniegt piedāvājumu biļešu iegādei. Izvērtējot saņemtos piedāvājumus, tiks izvēlēts piedāvājums ar zemāko cenu.

Vispārīgās vienošanās kopējā summa būs atkarīgā no pasūtītājam nepieciešamā pakalpojuma kopējā apjoma, bet summa, kas tiks maksāta katram vispārīgās vienošanās dalībniekam, atkarīga no tā, kāds pakalpojuma apjoms no tā tiks pirkts. Vispārīgās vienošanās termiņš ir 24 mēneši no tās noslēgšanas dienas.

Drēģeris pastāstīja, ka līdz šim Valsts prezidentam vistālākais vizītes mērķis bijis ASV, bet pārējās vizītes notikušas Eiropas Savienības valstīs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.