Streļčenoks aicina atbalstīt Latvijas iestāšanos OECD Pretkorupcijas darba grupā

© F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Rīgā pārstāvēto vēstniecību pārstāvjus aicina Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstis atbalstīt Latvijas iestāšanos organizācijas Pretkorupcijas darba grupā.

Šāds aicinājums šodien tika izteikts ārvalstu padomnieku grupas sanāksmē, ko organizēja KNAB un kurā ārvalstu vēstniecību un starptautisko organizāciju pārstāvji tika iepazīstināti ar KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku un priekšnieka vietnieci korupcijas novēršanas jautājumos Ilzi Jurču.

Sanāksmes laikā KNAB priekšnieks informēja sanāksmes dalībniekus par prioritātēm KNAB darbībā un nozīmīgākajiem 2012.gada darba rezultātiem korupcijas novēršanā un apkarošanā, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

KNAB aicināja OECD dalībvalstis atbalstīt Latvijas iestāšanos OECD Pretkorupcijas darba grupā un pievienošanos OECD Konvencijai par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas apkarošanu starptautiskajos biznesa darījumos.

Sanāksmē piedalījās vairāk nekā 30 vēstnieku un citi Rīgā pārstāvēto vēstniecību pārstāvji.

Ārvalstu padomnieku grupa tika izveidota drīz pēc KNAB darbības uzsākšanas, tajā aicināti piedalīties vēstniecību un starptautisko organizāciju pārstāvniecību pārstāvji Latvijā. Ārvalstu padomnieku grupas sanāksmes notiek regulāri. Sanāksmēs KNAB informē ārvalstu vēstniecības un starptautisko organizāciju pārstāvniecības par savu darbību un uzrunā ārvalstu pārstāvjus par iespējamo sadarbību korupcijas novēršanā un apkarošanā.

Svarīgākais