Ušakovs: Mēs dzīvojam liekulības un melu laikā, kuras galvenais simbols ir "Vienotība"

"Mēs dzīvojam neredzētas bezprecedenta liekulības un melu laikā, kuras galvenais simbols ir partija "Vienotība", - šādu viedokli krieviski iznākošajos laikrakstos "Čas" un "Vesti Segodņa" paudis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).Pēc Ušakova teiktā, nekas līdzīgs Latvijas politikā līdz šim neesot bijis.

 "Ir bijuši populisti, kas dalīja banānus un nekautrējās par savu populismu. Esam redzējuši oligarhus, kas īpaši neslēpa, ka viņi ir oligarhi. Taču viņi nekad neizlikās, ka patiesībā ir nevainīgi skauti," raksta Ušakovs.

Rīgas mērs norāda, ka pašreizējās Saeimas koalīcijas vadītāja Solvita Āboltiņa (V) Saeimas spīkeres amatā nonākusi ar viltu, atgādinot, ka šajā amatā netika ievēlēts Valdis Zatlers (RP), cīņu ar korupciju vada "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, "kurš pats varētu pasniegt stundas nodokļu nemaksāšanā". Ušakovs "Vienotību" vaino arī "Krājbankas" bankrotā, līdzekļu tērēšanā "airBaltic" "galma konsultantiem", "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" atdošanu skandināviem par santīmiem, kā arī uzņēmēju "terorizēšanā" trakāk kā 90.to gadu sākumā, turklāt tagad izmantojot valsts struktūras.

Rīgas mērs uzskata, ka "Vienotības" politikas rezultātā cilvēki pārstās ticēt tam, ka valsti var vadīt godīgi, ka var apkarot korupciju un ka ekonomika var attīstīties par labu ne tikai tiem, kas raksta valdības atskaites. Ušakovs salīdzina pašreizējo situāciju Latvijā ar situāciju Krievijā 90.-to gadu sākumā, kad nemākulīgas politiskās un ekonomiskās reformas novedušas pie tā, ka krievi desmit nākamos gadus pārstāja ticēt tirgus ekonomikai un demokrātijai, šie jēdzieni tur "kļuvuši par lamuvārdiem, ar ko baidīja bērnus".

"Latvijā bērnus drīz sāks baidīt ar "cīņu pret korupciju", "tiesisku valsti" un "ekonomisko attīstību"," raksta Ušakovs un piebilst, ka ""Vienotība" ir kļuvusi bīstama Latvijai, valsts normālai pastāvēšanai. Daudz bīstamāka kā demonizētie oligarhi."

Rīgas mērs norāda, ka "Vienotība" kļuvusi viens vesels ar saviem koalīcijas partneriem - Reformu partiju (RP) un Nacionālo apvienību (NA). Pēc Ušakova domām, RP it visā atbalstīs "Vienotību", lai tikai netiktu izmesta no koalīcijas, savukārt NA to darīs tikai par iespēju no augstas tribīnes pateikt "kārtējo muļķību par krieviem un "piekto kolonnu".

Ušakovs ir pārliecināts, ka "Vienotībai" līdzīgi kā Tautas partijai ir jākļūst par pagātni, "citādāk mēs galīgi zaudēsim savu valsti, jo valsts bez ticības labāk dzīvot nevar".

Rīgas mērs ar bažām gaidot pašvaldību vēlēšanas, kurās Rīgas dome būšot galvenais "Vienotības" cīņas lauks. Kā galveno "Vienotības" kārti vēlēšanās Ušakovs min nacionālo jautājumu, pieļaujot pat dažādas provokācijas par valodas, vēstures un etniskajiem jautājumiem, "šī histērija jau ir sākusies, ar to tiek novērsta uzmanība no tā, ka "Vienotībai" nav nekādu plānu un komandas darbam Rīgas domē".

Ušakovs esot pārliecināts arī, ka pēc iespējamas uzvaras Rīgas domē, tikšot pārtrauktas vairākas sociālās programmas, jo tā ir apņēmusies saimniekot pavisam savādāk.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais