Turkmenistānu interesē Latvijas būvkompāniju pieredze ostas infrastruktūras būvniecībā

Turkmenistānu īpaši interesē Latvijas būvkompāniju pieredze ostas infrastruktūras būvniecībā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas brīvostā.

Vizītes laikā Rīgas brīvostā vakar, 12.septembrī, oficiālajā uzrunā Turkmenistānas prezidents pavēstīja, ka Turkmenistānas valdībai ir ambiciozi plāni attiecībā uz vienīgo Turkmenistānas ostas "Turkmenbasy" izbūvi un modernizāciju. Prezidents norādīja, ka šī ir laba iespēja, lai iepazītos ar Rīgas brīvostas piemēru un pārrunātu pieredzes apmaiņas iespējas.

Turkmenistānas delegācijas dienaskārtībā bija iekļauta Rīgas kuģu būvētavas apskate, iespējams, tas skaidrojams ar vēlmi Turkmenistānā attīstīt upju kruīzu kuģīšu līnijas.

Turkmenistānas prezidents arī esot vērsies pie Latvijas valsts prezidenta Andra Bērziņa ar ierosinājumu deleģēt satiksmes ministru Aivi Roni un Latvijas lielākās ostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu darba vizītei uz Turkmenistānu, lai iepazītos un izvērtētu "Turkmenbasy" ostas darbu.

Vēlāk ar motorjahtu "Vila Maria" Turkmenistānas prezidents kopā ar abu valstu augstu stāvošajām personām devās izbraukumā pa ostas akvatoriju un apmeklēja ostas Kapteiņa dienestu, kur tika iepazīstināti ar Kapteiņa dienesta darba organizāciju un izmantotajām tehnoloģijām.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.