Puse Latvijas iedzīvotāju neatbalsta ierosinājumu nepilsoņiem automātiski piešķirt pilsonību

Nedaudz vairāk nekā puse jeb 51% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neatbalsta ierosinājumu nepilsoņiem automātiski piešķirt pilsonību, par ko ar apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) saistītā kustība "Par vienlīdzīgām tiesībām" ir iecerējusi iniciēt referendumu, liecina pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju LNT un raidījumu "900 sekundes" veiktā aptauja.

No aptaujātajiem 38% atbildēja, ka noteikti neatbalsta iesniegtos likuma grozījumus, 13% norādīja, ka drīzāk tos neatbalsta. Pretējās domās ir 31% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju - 15% noteikti atbalsta ierosinātās izmaiņas, bet 16% par atbalstu tām saka "drīzāk jā".

18% iedzīvotāju nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā, aģentūru LETA informēja "TNS Latvia" mārketinga vadītāja Laura Vendele.

Aptauja tika veikta no 2012.gada 4. līdz 6. septembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 650 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kā ziņots, "nepilsoņu referenduma" organizatori, kustība "Par vienlīdzīgām tiesībām", septembra sākumā CVK iesniedza 12 779 parakstus ar mērķi rīkot referendumu par automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem.

Ja CVK atzīs, ka par likumprojektu ir savākti vismaz 10 000 derīgu parakstu un ka tas virzāms uz otro parakstu kārtu, tad vēl būs nepieciešams savākt 10% vēlētāju apliecinājumu. Ja tas izdosies, pirms tautas nobalsošanas par iniciatīvu lems Saeima.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais