Vairākām tiesību nozares institūcijām līdz 24. septembrim lūgts viedoklis par "nepilsoņu referendumu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir nosūtījusi vairākām tiesību nozares institūcijām lūgumu līdz 24.septembrim sniegt atzinumu, vai vēlētāju iesniegtais likumprojekts "Grozījumi Pilsonības likumā" ir uzskatāms par pilnīgi izstrādātu Satversmes 78.panta izpratnē, informē CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

CVK lūgumu pēc atzinuma nosūtījusi Saeimas Juridiskajam birojam, Tieslietu ministrijai, Satversmes tiesai, Latvijas Universitātes Juridiskajai fakultātei, Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskajai fakultātei un Rīgas Juridiskajai augstskolai.

Lūgums sniegt atzinumus līdz 24.septembrim izteikts lietas aktualitātes dēļ, skaidroja Bērziņa.

Kā ziņots, "nepilsoņu referenduma" organizatori, kustība "Par vienlīdzīgām tiesībām", septembra sākumā CVK iesniedza 12 779 parakstus ar mērķi rīkot referendumu par automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem.

Ja CVK atzīs, ka par likumprojektu ir savākti vismaz 10 000 derīgu parakstu un ka tas virzāms uz otro parakstu kārtu, tad vēl būs nepieciešams savākt 10% vēlētāju apliecinājumu. Ja tas izdosies, pirms tautas nobalsošanas par iniciatīvu lems Saeima.

Svarīgākais