Saeimas delegācija piedalīsies NATO Parlamentārās asamblejas sesijā

No šodienas Saeimas deputāti piedalīsies NATO Parlamentārās asamblejas rudens sesijā, kas līdz 17.novembrim norisināsies Edinburgā.

Asamblejā Latviju pārstāvēs delegācijas vadītāja Vaira Paegle un delegācijas pastāvīgie pārstāvji Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) un Visvaldis Lācis.

NATO Parlamentārās asamblejas rudens sesijā parlamentārieši pārrunās iespējamo alianses stratēģijas maiņu Afganistānā, NATO un Krievijas attiecības, kā arī Vidusāzijas valstu lomu transatlantiskajā enerģētiskajā drošībā.

Tāpat tiks pārrunāta arī globālās finanšu krīzes ietekme uz NATO dalībvalstu tautsaimniecību, jautājums par masu iznīcināšanas ieroču neizplatīšanu un kiberdrošības problēmas.

Paegle prezentēs Latviju kā valsti, kura 2010.gada pavasarī Rīgā rīkos nākamo NATO Parlamentārās asamblejas sesiju, tāpat viņa uzrunās Eiropas Savienības dalībvalstu parlamentāriešus par Vairas Vīķes-Freibergas kandidatūru Eiropadomes priekšsēdētāja amatam.

NATO Parlamentārās asamblejas sesijas notiek divas reizes gadā - pavasarī un rudenī. Sesija ir nozīmīgs šīs starptautiskās organizācijas notikums, kas tiek organizēts visās NATO dalībvalstīs, skaidro Saeimas Preses dienestā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais