Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

SC reitings strauji aug; "Vienotības" popularitāte samazinās

© F64 Photo Agency

Augustā Latvijas iedzīvotāju vidū populārākā partija bija "Saskaņas centrs" (SC) - ja vēlēšanas būtu notikušas pagājušajā mēnesī, par to balsotu 23,5% pilsoņu, liecina "Latvijas Faktu" aptauja.

Salīdzinājumā ar jūliju SC reitings pieaudzis par 5,1 procentpunktu.

Otrā populārākā partija augustā bijusi "Vienotība", par kuru parlamenta vēlēšanu gadījumā augustā būtu balsojuši 15,3% vēlētāju. Šīs partijas reitings salīdzinājumā ar jūliju samazinājies par 1,7 procentpunktiem.

Kā ziņots, jūnijā SC atbalstīja 14,7% iedzīvotāju, bet par "Vienotību" bija gatavi balsot 18,5% pilsoņu.

"Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstīja 8,1% pilsoņu, kas ir par 0,9 procentpunktiem vairāk nekā pagājušajā mēnesī. Tikmēr Zaļo un zemnieku savienības reitings augustā nav mainījies, un par šo partiju balsotu 7,2% vēlētāju.

Savukārt pārējās partijas nesasniedz 5% vēlētāju atbalstu, kas nepieciešams iekļūšanai Saeimā. Par Reformu partiju balsotu 3,2%, un šīs partijas reitings pieaudzis par 0,7 procentpunktiem salīdzinājumā ar jūliju. Par partiju "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" balsotu 1,4% pilsoņu, bet par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju gatavi balsot būtu 1,2% vēlētāju.

Mazāk nekā 1% atbalstu saņēmusi Pēdējā partija, Kristīgi demokrātiskā savienība, "Par prezidentālu republiku", "Tautas kontrole" un partija "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām".

Aptuveni ceturtā daļa aptaujāto jeb 24,7% respondentu nav izlēmuši, par ko balsotu. Salīdzinot ar jūliju, neizlēmušo skaits ir samazinājies par 4,2 procentpunktiem.

Savukārt 13,9% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet jūlijā šādu nostāju pauduši 13,2% pilsoņu.